Νέα «εκτίναξη» αναμένεται στην τιμή στο τυλιχτό σουβλάκι που σήμερα πωλείται γύρω στα 3,5 με 4 ευρώ. Ήδη υπάρχουν καταναλωτές που έχουν μειώσει κατά πολύ τις επισκέψεις στα σουβλατζίδικα και τις παραγγελίες στο σπίτι. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι για να χορτάσει μία οικογένεια πλέον χρειάζεται πάνω από 20 ευρώ, ενώ παλαιότερα για την ίδια παραγγελία θα πλήρωνε γύρω στα 15 ευρώ.
Οι λάτρεις του αγαπημένου ελληνικού εδέσματος σύντομα θα πρέπει να βάλουν ακόμα βαθύτερα το χέρι στην τσέπη, καθώς η τιμή του αναμένεται να φτάσει κατά μέσο όρο στα 5 ευρώ.
Οι λόγοι για τις νέες ανατιμήσεις στο σουβλάκι είναι οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες (κρέας, ντομάτα) καθώς και το λειτουργικό κόστος των καταστημάτων εστίασης που αυξάνεται συνεχώς.
Μάλιστα, τον περασμένο μήνα υπήρξαν αυξήσεις στις τιμές των κρεάτων, οι οποίες ξεπέρασαν ακόμη και το 12%!
Πού κυμαίνονται οι τιμές στα κρέατα
Ενδεικτική είναι η παρακάτω λίστα που δείχνει πόσο αυξήθηκαν οι τιμές των κρεάτων από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο:
- Το αρνί σκαρφάλωσε από τα 11 στα 12 ευρώ
- Το κατσίκι ανέβηκε από τα 13,50 στα 14 ευρώ
- Το μοσχάρι αυξήθηκε από τα 12 στα 13 ευρώ
- Το χοιρινό (λαιμός) ανέβηκε από τα 7,80 στα 8,50 ευρώ
Μόνο η τιμή στο κοτόπουλο κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τον Ιούλιο.
Ο υπεύθυνος κρεοπωλείου, Αντώνης Βαλτετσιώτης μίλησε στο MEGA για την τιμή των κρεάτων.
«Ένα κομμάτι κρέατος, μοσχάρι ελληνικό χωρίς κόκκαλο, ξεκινάει από τα 12,98 ευρώ/κιλό. Αντίστοιχα ένα κομμάτι χοιρινό είναι στα 5,8/κιλό. Το κοτόπουλο το ολόκληρο είναι στα 3,48 ευρώ/κιλό. Ο λαιμός χωρίς κόκκαλο είναι στα 8,48 ευρώ/κιλό. Η μπριζόλα λαιμού με κόκκαλο είναι στα 5,98 ευρώ/κιλό. Οι τιμές παραμένουν σταθερές, τουλάχιστον στο κρεοπωλείο μας. Υπήρξε ένα πρόβλημα τον Αύγουστο, με την επάρκεια, αλλά και τις τιμές στα αμνοερίφια αλλά αυτό λύθηκε. Αυτή την στιγμή είναι στα 12,98 ευρώ το κιλό στο αρνί και το κατσίκι το ολόκληρο με το κεφάλι και την συκωταριά. Οι υπόλοιπες τιμές είναι σταθερές αν και αυξημένες λίγο», ανέφερε ο κ. Βαλτετσιώτης.
Και συνέχισε: «Ο κιμάς εισαγωγής ξεκινάει από τα 7,98 το κιλό, ο πιο οικονομικός κιμάς»