Breaking news

google_etaireia_ergasia
A

Η χώρα πρόκειται να μετατραπεί σε διεθνές κέντρο επενδύσεων από μεγάλες εταιρίες όπως η Google, η Microsoft, η Amazon και οι Digital Realty και Sparkle

Μεγαλεπίβολες είναι οι επενδύσεις που πρόκειται να γνωρίσει η Ελλάδα από διεθνείς τεχνολογικούς κολοσσούς, φέρνοντας την βήμα προς βήμα προς την ανάδειξη της σε διεθνές κέντρο δεδομένων.

Συνωστισμός τεχνολογικών γιγάντων πρόκειται να φέρουν οι επενδύσεις των εταιρειών Amazon, Microsoft, Google, Digital Realty και Sparkle, επεκτείνοντας τον ψηφιακό χάρτη της χώρας και αναβαθμίζοντας τον ρόλο της.

Συγκεκριμένα η Google παρουσίασε μία νέα σελίδα της εταιρείας στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για ένα μεγαλεπήβολο επενδυτικό πλάνο. Το πρώτο Google Cloud region στη χώρα θα βοηθήσει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για υπηρεσίες cloud στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, προκειμένου οι οργανισμοί να εξασφαλίζουν ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες πιο αξιόπιστα και σε υψηλότερες ταχύτητες. 

Διαβάστε ακόμη: Η επένδυσή της Google στην Ελλάδα «ανοίγει» 20.000 νέες θέσεις εργασίας

Οι 5 κεντρικοί άξονες για το επενδυτικό σχέδιο της Google

  1. Η δημιουργία του Cloud Region, που θα ενισχύσει τις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας προσδίδοντας της παράλληλα και περιφερειακό ρόλο στον ψηφιακό χάρτη.
  2. Η δημιουργία δύο Κέντρων Αριστείας σε συνεργασία με την Deloitte σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα αφιερωμένα στη Βιωσιμότητα και την Τεχνητή Νοημοσύνη όπου θα αναπτύσσονται λύσεις που βασίζονται στο cloud και τη μηχανική εκμάθηση για την επίτευξη στόχων βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή.
  3. Η υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος που θα βοηθήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις να επιταχύνουν τον βιώσιμο μετασχηματισμό τους και να επικοινωνήσουν τις περιβαλλοντικές τους δράσεις, σε συνεργασία και με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC).
  4. Η υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων υποεκπροσωπούμενων κοινοτήτων που επικεντρώνονται σε βιώσιμες λύσεις και στον οικοτουρισμό στην Ελλάδα. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα ανακοινώθηκε πως ο  φιλανθρωπικός βραχίονας του πολυεθνικού Ομίλου, Google.org, θα προσφέρει στον οργανισμό INCO και στο Impact Hub χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ.
  5. Η προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στο παγκόσμιο κοινό μέσα απ’ την ψηφιακή πλατφόρμα Google Arts & Culture σε συνεργασία με το υπ. Πολιτισμού.

Έρχονται 19.400 θέσεις εργασίας

Η νέα μεγαλεπίβολη επένδυση της Google θα στηρίξει τη δημιουργία 19.400 θέσεων εργασίας, ενώ υποστηρίζεται ότι θα αναπτύξει 700.000 πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Ακόμη αναφέρεται ότι η επένδυση της εταιρείας θα συνεισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας 2,2 δις ευρώ έως και το 2030.

Επένδυση πάνω από 4 δισεκατομμύρια 

Η οικονομική συνεισφορά των εν λόγω επενδύσεων για τα επόμενα χρόνια πρόκειται να ξεπεράσει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ

Παράλληλα η μεγάλη επένδυση της Microsoft που εντάχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων με προϋπολογισμό 976 εκατ. ευρώ, προχωρά, με το αποτύπωμα της να αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. 

Ακόμη επενδύσεις πρόκειται να ανακοινώσει και η Amazon Web Services η οποία ενισχύει ολοένα και περισσότερο την παρουσία στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Το ύψος επένδυσης μίας εκ των 30 παγκοσμίως local zones στη χώρα μας εκτιμάται στην περιοχή των 200 εκατ. ευρώ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις