Αυξήσεις και στα παγωτά, μαζί με τη γενικότερη ακρίβεια στα γαλακτοκομικά και την ενέργεια. Το αυξημένο κόστος παραγωγής και μεταφοράς, περνάει στον καταναλωτή. Όπως τονίζουν οι παραγωγοί παγωτού, οι τιμές στις πρώτες ύλες έχουν αυξηθεί κατά 10-20%, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να μην μπορούν να αφομοιώσουν άλλες ανατιμήσεις.
Στη βόλτα το παγωτό από 1,30 -2.00 έφτασε το 1.40 έως 2.50 ευρώ φέτος. Ακριβότερη και η κατανάλωση συσκευασμένου παγωτού ακόμη και στα περίπτερα.
Ενδεικτικά, για ένα ξυλάκι που κόστιζε πέρυσι από 1,90€ έως 2,20€, η τιμή τώρα είναι από 2€ έως 2,40€, ενώ τα οικογενειακά παγωτά που έκαναν 7,90€, πλέον κοστίζουν 8,70€.
«Εμείς κάθε πότε πρέπει να ανεβάζουμε τιμές;» αναρωτήθηκε μιλώντας στο MEGA ο ζαχαροπλάστης Γιώργος Ακολέβας, σημειώνοντας ότι αγόραζε το γάλα στα 0,72 € το λίτρο και τώρα πωλείται για 0,97€, ενώ η κρέμα γάλακτος έφτασε στα 4,07€ από 3,30€ που κόστιζε πέρυσι.
«Η τιμή του κιλού είναι στα 13,90€ από 12,90€ που είχε πέρυσι, ενώ η κάθε μπάλα παγωτού κοστίζει 1,40€ από 1,30€ που είχε πέρυσι» συμπλήρωσε ο κ. Ακολέβας.