Απίστευτη και όμως αληθινή είναι η είδηση που κάνει τον γύρο του κόσμου και αποκαλύπτει εξαιρετικά σπάνια ευρήματα τα όποια ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια αρχαιολογικής ανασκαφής στο Δέλτα του Νείλου.
Ο λόγος γίνεται για μία ομάδα αρχαιολόγων οι οποίοι εντόπισαν αρκετές μούμιες, οι οποίες είχαν χρυσές γλώσσες.
Οι ανασκαφές έγιναν σε αρχαίους τάφους στο Δέλτα του Νείλου στην περιοχή της Μενούφια, κοντά στο Κάιρο, ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.
Όπως ακούγεται οι μούμιες δεν ήταν καλοδιατηρημένες κάτι το οποίο υποδηλώνει πως οι τάφου πιθανότατα να είχαν λεηλατηθεί στο παρελθόν.
Σε τι αποσκοπούσαν οι χρυσές γλώσσες
Οι ερευνητές εκτός των χρυσών γλωσσών, εντόπισαν και σκελετούς οι οποίοι ήταν τυλιγμένοι με φύλλα χρυσού, αγγεία και υλικά τα οποία χρησιμοποιούνταν στη μουμιοποίηση.
Ένας αρχαιολόγος αναφερόμενος στην ανακάλυψη δήλωσε ότι η εν λόγω παράδοση γινόταν «για να διασφαλιστεί η ομιλία στη μεταθανάτια ζωή».
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι στη μουμιοποίηση «υψηλών προσώπων» ήταν σύνηθες να διακοσμούνται με χρυσό το προσωπείο, τα δάκτυλα των άνω και κάτω άκρων και η γλώσσα. Και αυτό γιατί ο χρυσός αντέχει στον χρόνο και διατηρεί τη λάμψη του.
Οι τάφοι χρονολογούνται από διαφορετικές εποχές, συμπεριλαμβανομένης της Ύστερης και της Ελληνορωμαϊκής Περιόδου.