Breaking news

saidou_kamara
A

Δεκτή έγινε σήμερα από τη δευτεροβάθμια Αρχή Προσφυγών η αίτηση ασύλου του Σαϊντού Καμαρά, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο μαθητής από τη Γουινέα κινδύνευε με απέλαση και είχε λάβει την υποστήριξη του σχολείου του, ενώ είχε συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την απόφαση της Αρχής Προσφυγών και σημείωσε:

«Τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος μετέχει της ελληνικής παιδείας, να γίνει η Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Η Ελλάδα είναι μια χώρα δικαίου και ανθρωπισμού».

Ο Σαϊντού ήρθε στην Ελλάδα στα 16 του χρόνο το 2019 ως ασυνόδευτος πρόσφυγας από την πατρίδα του τη Γουινέα, όπου αντιμετώπιζε προβλήματα διακρίσεων και ενδοοικογενειακής βίας.

Για ενάμιση χρόνο ο Σαϊντού Καμαρά φιλοξενήθηκε σε δομή ημιαυτόνομης/εποπτευόμενης διαβίασης της International Rescue Commitee Hellas, ενώ πλέον μένει σε διαμέρισμα για άτομα άνω των 18 ετών. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις