Breaking news

mina gkagka
A

Δεκτές έγιναν από την κυβέρνηση όλες οι αλλαγές που εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών όσον αφορά στην χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα:

  • Αναστολή του Covid pass από 1η Μαϊου και επαναφορά της χωρητικότητας σε εστίαση και διασκέδαση στο 100%.
  • Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.
  • 1 rapid τεστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Εξαιρούνται τα νοσοκομεία και οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους.
  • 1 rapid τεστ (από 2 που ηταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τι δήλωσε η Μίνα Γκάγκα για τις μάσκες και την ηπατίτιδα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωσε ότι «Οι μάσκες παραμένουν στους εσωτερικούς χώρους. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για την ηπατίτιδα στα παιδιά». Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από την ίδια και τον επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ακόμη η κ. Γκάγκα τόνισε ότι οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους, ενώ αναφέρθηκε και στην ηπατίτιδα στα παιδιά, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία, ενώ ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι οι υγειονομικές αρχές είναι σε επιφυλακή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις