Breaking news

cosco
A

Ένα ακόμα σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη στο λιμάνι του Πειραιά, στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της COSCO, όταν εργάτης έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων.

Το ατύχημα έλαβε χώρα όταν έσπασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα του πλοίου, με αποτέλεσμα ο εργάτης να βρεθεί στο κενό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Metropolitan και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύει το 902.gr διακρίνεται το σπασμένο κιγκλίδωμα, γεμάτο σκουριά, κάτι που σημαίνει ότι δεν πραγματοποιήθηκε έλεγχος ασφαλείας.

cosco kigklidoma

Μάλιστα η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) καταγγέλλει ότι την Τετάρτη παραλίγο να σημειωθεί νέο εργατικό δυστύχημα.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται κινητοποίηση στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας«Απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθεί λύση! Δεν θα θρηνήσουμε άλλον νεκρό!», σημειώνει η ΕΝΕΔΕΠ και ζητά: 

«Τώρα να εφαρμοστούν τα βαρέα και ανθυγιεινά! Το λιμάνι είναι κλειστό! Όλοι στην κινητοποίηση και στην απεργία».

cosco kigklidoma 2

Το Λιμεναρχείο Κερατσινίου έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης ενώ κλιμάκιο επιθεωρητών του Λιμενικού Σώματος αναμένεται να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο στο πλοίο για τις συνθήκες του ατυχήματος. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις