Η επιστήμη προχωράει και σώζει ζωές. Πλέον η επιστήμη ξεκινάει να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική για την υγεία των ανθρώπων. Θα μπορούμε πλέον να ξέρουμε με μία απλή εξέταση αίματος αν θα πάθουμε καρδιακή προσβολή.
Το τεστ, το οποίο βασίζεται σε μετρήσεις πρωτεϊνών στο αίμα, έχει περίπου διπλάσια ακρίβεια από τις υπάρχουσες εξετάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούσε να επιτρέψει στους γιατρούς να προσδιορίσουν εάν τα χορηγηθέντα φάρμακα σε ασθενείς λειτουργούν ή εάν χρειάζονται πρόσθετα φάρμακα για να μειώσουν έναν ενδεχόμενο κίνδυνο μελλοντικά.
Ναι η επιστήμη είναι σε πολύ καλό δρόμο έτσι ώστε να μαθαίνουμε από πριν αν πρόκειται να πάθουμε κάτι πολύ σοβαρό.
Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων καρδιαγγειακών φαρμάκων παρέχοντας ένα ταχύτερο μέσο για την αξιολόγηση του κατά πόσον τα υποψήφια φάρμακα είναι αποδοτικά κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών.
Έτσι θα γνωρίζουμε αν τα φάρμακα που μας δίνει ο γιατρός όντως έχουν κάποιο αποτέλεσμα ή όχι.
Σύμφωνα με το ratpack.gr, το τεστ χρησιμοποιείται ήδη σε τέσσερα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ και ο καθηγητής, Στέφεν Γουίλιαμς που ήταν επικεφαλής της έρευνας ελπίζει ότι θα μπορούσε να επεκταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στο εγγύς μέλλον.