Breaking news

ΣΑΓΚΑΗ
A

Όπως επισημαίνει το Reuters, η Σαγκάη αντιμετωπίζει το χειρότερο ξέσπασμα της πανδημίας στην Κίνα (κατέγραψε περισσότερα από 27.000 κρούσματα κορονοϊού χθες Πέμπτη) από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο ιός στην Ουχάν στα τέλη του 2019, με τους 25 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης να παραμένουν σε μεγάλο βαθμό σε σκληρό lockdown, αν και οι περιορισμοί χαλάρωσαν εν μέρει σε ορισμένες περιοχές αυτήν την εβδομάδα.

Δημιουργώντας ελπίδες για αλλαγή πολιτικής, την Τετάρτη το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έναν οδηγό για καραντίνα στο σπίτι.

Σύμφωνα με τους σκληρούς κανόνες της Κίνας, ακόμη και άτομα χωρίς συμπτώματα πρέπει να μπουν σε καραντίνα σε κεντρικές εγκαταστάσεις, όπου πολλοί άνθρωποι έχουν παραπονεθεί για κακές συνθήκες.

Ο οδηγός του CDC για την καραντίνα στο σπίτι – σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο εφοδιασμένο με μάσκες, απολυμαντικό και άλλο απαραίτητο εξοπλισμό – δημιούργησε ελπίδες ότι ο κανόνας για καραντίνα στις κρατικές εγκαταστάσεις μπορεί να χαλαρώσει.

Ωστόσο, σε ερώτηση χρήστη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το ποιος μπορεί να είναι κατάλληλος για καραντίνα στο σπίτι, το CDC παρέπεμψε στους παλιούς αυστηρούς κανόνες.

Οι αρχές της Σαγκάης δεν έδωσαν επίσης καμία ένδειξη για οποιαδήποτε αλλαγή στην προσέγγιση τους ως προς την αντιμετώπιση του κορονοϊού κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Πέμπτης. 

Την Τετάρτη, ο κινέζος πρόεδρος είπε ότι η χώρα πρέπει να τηρήσει την αυστηρή πολιτική της «δυναμικής εκκαθάρισης της COVID», καθώς η παγκόσμια πανδημία παραμένει πολύ σοβαρή, υποσχόμενος ότι η επιμονή θα κερδίσει στο τέλος. 

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο νησί Χαϊνάν της νότιας Κίνας, ο Σι ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει άμεση αλλαγή προσέγγισης στα μέτρα ελέγχου της πανδημίας, λέγοντας ότι η χώρα πρέπει να εμείνει στην προσέγγισή της, με κλειστά σύνορα για τα διεθνή ταξίδια, και όχι να χαλαρώσει τα προληπτικά μέτρα.

Η πολιτική μηδενικής ανοχής της Κίνας, ωστόσο, δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο από την ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή Ομικρον, βάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε διάφορες μορφές lockdown και διακόπτοντας τις αλυσίδες εφοδιασμού, ενώ άλλες χώρες έχουν σταματήσει τους περιορισμούς, παρόλο που ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται.

Μελέτη της 7ης Απριλίου από την Gavekal Dragonomics διαπίστωσε ότι 87 από τις 100 μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας ως προς το ΑΕΠ έχουν επιβάλει κάποιας μορφής περιορισμούς καραντίνας. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις