Breaking news

καψιμο βιβλιων
A

Εικόνες που παραπέμπουν στον μεσαίωνα αλλά και στην εποχή του ναζισμού είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες από τη Χαλκίδα. 

Εκεί, γονείς και άλλοι αρνητές του κορονοϊού και αντιεμβολιαστές που διαφωνούν με τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του ιού έφτασαν στο σημείο να κάψουν το βιβλίο «Όχι! Δεν θα μας μπείτε στη μύτη!» του Ευγένιου Τριβιζά που έχει μοιραστεί στους μαθητές από το υπουργείο Παιδείας για να ενημερωθούν για την πανδημία.

Το εν λόγω βιβλίο εξηγεί στα παιδιά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πανδημία του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να μπει στο στόχαστρο των αρνητών.

Οι γονείς χαρακτήρισαν το βιβλίο «προπαγάνδα» που στόχο έχει τα παιδικά μυαλά και το έριξαν στην πυρά.

Το απίστευτο αυτό σκηνικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στη Χαλκίδα, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα και να πετάνε στην πυρά το βιβλίο του γνωστού παραμυθά και μαζί να καίνε προστατευτικές μάσκες και διαγνωστικά  test.

Οι εικόνες αυτές έρχονται σε μια φάση που μια άλλη υπόθεση έχει αφήσει άφωνο μεγάλο μέρος της κοινωνίας και προκαλεί προβληματισμό, με τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι πριν από μερικές ημέρες άρπαξαν με χειροπέδες διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, γιατί θεωρούν ότι παραβιάζει τον νόμο.

Είναι ενέργειες απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών για μέτρα προστασίας της υγείας, που αρνείται να ικανοποιήσει η κυβέρνηση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις