Breaking news

paidia_covid
A

Οι Pfizer/BioNTech ετοιμάζονται να καταθέσουν αίτηση για τρίτη δόση εμβολίου Covid-19 σε παιδιά 5-11, έπειτα από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων κλινικών δοκιμών που δείχνουν αύξηση των επιπέδων προστασίας. 

Συγκεκριμένα, οι αιματολογικές εξετάσεις σε παιδιά που έλαβαν αναμνηστική δόση έδειξαν αύξηση κατά 36 φορές στα αντισώματα που εξουδετερώνουν την παραλλαγή Όμικρον, η οποία μήνες μετά την εμφάνισή της εξακολουθεί να μαστίζει όλον τον κόσμο.

Όσον αφορά το αρχικό στέλεχος του πανδημικού κορονοϊού, τα εξουδετερωτικά αντισώματα αυξήθηκαν κατά 6 φορές, όπως ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε ανακοίνωσή τους.

Η μελέτη, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, εξέτασε την ασφάλεια και την ανοσιακή απόκριση της παιδιατρικής δόσης των 10 mg, τρεις φορές μικρότερη από τη δόση για ενήλικες, σε 140 υγιή παιδιά 5-11 ετών.

Η γερμανική BioNTech που ανέπτυξε το εμβόλιο mRNA, σε συνεργασία με τη Pfizer που ανέλαβε την παραγωγή και την εμπορική διάθεση, ανέφεραν ότι θα υποβάλλουν αίτημα στις ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες κι αργότερα στην Ευρώπη.

Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε φέτος μια τρίτη δόση του εμβολίου στην ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών καθώς και για παιδιά 5-11 ετών με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις