Breaking news

seismos
A

«Σημαντική πιθανότητα για ισχυρότερο σεισμό στην περιοχή», όπως στο Αρκαλοχώρι, δείχνει η προσεισμική ακολουθία στη Θήβα, σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμο Παπαδόπουλο.

Ο ίδιος, μιλώντας στα «ΝΕΑ», συνέστησε λήψη πρόσθετων μέτρων από τις τοπικές Αρχές, καθώς το ερώτημα που κυριαρχεί είναι το εάν πρόκειται να εκδηλωθεί ισχυρός σεισμός στην περιοχή αλλά και το αν μπορεί να γίνει πρόβλεψη.

Ο σεισμός των 3,9 Ρίχτερ στις 10 Απριλίου χτύπησε εκ νέου καμπανάκι, ενώ είχε να καταγραφεί σεισμός τέτοιου μεγέθους από τις 11 Ιουλίου, γεγονός που επανέφερε την ανησυχία των κατοίκων για τον «χορό» των Ρίχτερ κάτω από τα πόδια τους, αλλά και από την βοή που συνοδεύει αρκετές από τις δονήσεις.

Μελετώντας το πλήθος των στοιχείων που προκύπτουν από την έξαρση σεισμικότητας στη Θήβα, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξηγεί ποιοι δείκτες «αποκαλύπτουν» χαρακτηριστικά προσεισμικής ακολουθίας, πανομοιότυπης με του Αρκαλοχωρίου, με «σημαντική πιθανότητα για ισχυρότερο σεισμό στην περιοχή, ανάλογο των 6,2 Ρίχτερ που είχαν χτυπήσει τη Θήβα το 1894».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις