Breaking news

koronoios
A

Μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων σε παιδιά

Η ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα φαίνεται να μεταδίδεται σε όλες τις ηλιακές ομάδες, με τον κορονοϊό να πλήττει κατά κύριο λόγο τους ανεμβολίαστους, με αποτέλεσμα να επεκτείνεται και σε ηλικιακές ομάδες που δεν μπορούσαν να εμβολιαστούν μέχρι σήμερα κυρίως τα παιδιά 5 έως 11 ετών και οι οποίες πρόσφατα εντάχθηκαν στο σύστημα εμβολιασμού.

Σύμφωνα με το infokids.gr σε ανάρτηση του ο παιδίατρος Γιώργος Τσόλας συμβούλεψε τους γονείς, έτσι ώστε να γνωρίζουν πως αν το παιδί διαγνωστεί θετικό στον ιό να τηρηθεί η καραντίνα και αν και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα να μην χορηγηθεί κανένα είδος αντιβίωσης.

Σύμφωνα με εξήγηση του ίδιου του παιδίατρου, έχει λάβει γνώση για περιστατικά όπου οι πνευμονολόγοι και οι παθολόγοι χορηγούν αντιβίωση σε ασυμπτωτικά άτομα χωρίς να χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή. Παράλληλα, κρούει το κουδούνι του κινδύνου για την άσκοπη χρήση αντιβιοτικών έναντι του ιού.

Η Ανάρτηση του Παιδίατρου

« Γιατρέ, είμαστε και οι 4 θετικοί στον κορονοϊό. Συμπτώματα δεν έχουμε, σε self test βρέθηκαν θετικά τα παιδιά, ήταν θετική και η PCR τους, κάναμε και εμείς PCR και είμαστε θετικοί. Τι να κάνω με τα παιδιά; 

Η δική μου απάντηση, πέρα από την αυτονόητη απομόνωση των δέκα ημερών, ήταν ότι εφόσον τα παιδιά είναι και παραμένουν ασυμπτωματικά, δεν χρειάζεται να τους χορηγηθεί οτιδήποτε. 

« Μα, γιατρέ μου, εμάς ο παθολόγος κ. τάδε μας έδωσε Zithtomax, μήπως να δίναμε αντιβίωση και στα παιδιά; ». 

« Άντε τώρα εγώ να είμαι υποχρεωμένος να εξηγήσω στην κυρία ότι η αζιθρομυκίνη- η οποία, αφότου ξεκίνησε η πανδημία, αποτελεί ψωμοτύρι για τους εν Ελλάδι παθολόγους/ πνευμονολόγους /γενικούς ιατρούς, την χορηγούν με το τσουβάλι!!!, πολύ θα ήθελα να γνώριζα γιατί- δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, ιδιαίτερα σε ασυμπτωματικά άτομα, ούτε βεβαίως νοείται η χορήγηση αντιβιοτικών σε ανεπίπλεκτες ιογενείς λοιμώξεις, πολύ δε περισσότερο ως πρόληψη τυχόν επιπλοκής.

Το ότι “ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ! ” αποτελεί κανόνα και γνώση πρωτοετούς φοιτητή της Ιατρικής.
Επομένως, γιατί αγαπητοί συνάδελφοι παθολόγοι ενηλίκων, γενικοί ιατροί και πνευμονολόγοι μοιράζετε την αζιθρομυκίνη, ειδικά στην #COVID_19 σαν να μοιράζετε καραμέλες; Πού το είδατε γραμμένο αυτό το πράγμα;

Ευτυχώς ο Έλληνας Παιδίατρος είναι πλέον ευαισθητοποιημένος στην μη εύκολη χορήγηση αντιβιοτικών και λειτουργεί υποδειγματικά στον τομέα αυτόν. Καλούνται και οι συνάδελφοι των συναφών ειδικοτήτων των ενηλίκων να ενστερνιστούν την ίδια αντίληψη, το ότι δηλαδή ΔΕΝ χορηγούμε αντιβιοτικά για ψυχοθεραπεία, ούτε για πρόληψη, αλλά μόνον επί αποδείξεως ή έστω επί ισχυρών ενδείξεων βακτηριακής και μόνον λοιμώξεως ». 

Η αναλυτική ανάρτηση του στο Facebook

paidiatros_anartisi
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις