Breaking news

italia_ktirio
A

Τετραώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε στην Ραβανούσα, της Σικελίας, εξαιτίας έκρηξης φυσικού αερίου, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 7, σύμφωνα με την Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα σε ανάλογη δημοσίευση της στο Facebook η υπηρεσία, δήλωσε πως « Οι έρευνες συνεχίζονται αδιάκοπα για να βρεθούν άλλοι δύο άνθρωποι που αγνοούνται μετά την έκρηξη, η οποία κατέστρεψε και προκάλεσε ζημιές το Σάββατο το βράδυ σε 4 πολυκατοικίες στην πόλη Ραβανούσα, στο νότιο τμήμα της Σικελίας ».

Μέχρι χθες οι διασώστες αναζητούσαν 6 ενοίκους, ανάμεσα τους και παιδιά, σύμφωνα με την μετάδοση του Ιταλικού Δημόσιου Πρακτορείο Ειδήσεων ANSA. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά την έκρηξη σωλήνα μεταφοράς φυσικού αερίου στην πόλη Ραβανούσα, αποτελούμενη από 11.000 κατοίκους, η οποία δεν απέχει πολύ από την Αγκριτζέντο, τη νοτιοδυτική Σικελική πόλη η οποία είναι διάσημη για τους αρχαίους ελληνικούς ναούς της.

Να σημειωθεί πως χθες μόλις ξεκίνησαν οι ενέργειες από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής για να περιορίσει τη φωτιά και να αρχίσει να ψάχνει στα συντρίμμια για να βρει τους αγνοούμενους. Ανάμεσα τους αγνοείτο και ένα νεαρό ζευγάρι το οποίο περιμένει παιδί. Σύμφωνα με το ΑΝΣΑ η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον άλλα δύο κτίρια στο κέντρο της πόλης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις