Breaking news

εμβόλιο
A

Ο καθηγητής αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Γρηγόρης Γεροτζιάφας έκανε λόγω για καθολικό εμβολιασμό ως την κύρια και βασικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο καθηγητής ανέφερε πως « Η απόφαση της κυβέρνησης να διευρύνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι πολύ σωστή, ενώ επεσήμανε πως θεωρεί λάθος να γίνεται με βάση την ηλικία καθώς ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η πανδημία κορονοϊού είναι ο καθολικός εμβολιασμός ».

Ακόμη σημείωσε ότι « Το πώς θα εφαρμοστεί είναι θέμα των συνταγματολόγων. Δεν μπορούμε να μιλάμε για υποχρεωτικότητα χωρίς να υπάρχουν ποινές οι οποίες θα πρέπει να είναι καθολικές και να μην δίνουν τη δυνατότητα στους πλούσιους να ξεφύγουν από αυτές. Στην Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις και να υπάρξει συναίνεση για τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς κανείς δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος εκατοντάδων νεκρών καθημερινά, ενώ θα χρειαστεί να ληφθούν και δύσκολες αποφάσεις » πρόσθεσε.

Ακόμη δήλωσε πως « Χρειάζεται να καθίσουμε στο τραπέζι, να συνεννοηθούμε και να αποφασίσουμε σκληρά μέτρα, γιατί όταν μιλάμε για συνολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι ένα σκληρό μέτρο και το κάνουμε για λόγους ανάγκης». Ακόμη τόνισε « Πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός " δεν σημαίνει με το ζόρι ένεση ", εξηγώντας πως όσοι επιλέξουν να μην εμβολιαστούν δεν θα μπορούν να εντάσσονται σε μια κανονική κοινωνική λειτουργία». 

Συγκεκριμένα σημείωσε πως « Όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, ας μην εμβολιαστεί, αλλά δεν μπορεί να συμμετέχει στην κοινωνία. Οι κανόνες είναι απλοί. Μπορεί να πάει στο βουνό και να μείνει μόνος του. Κανένας δεν θα του εφαρμόσει με το ζόρι μια ένεση ».

Ακόμη επανέλαβε « Πως ο κορονοϊός προκαλεί ένα σοβαρό και θανατηφόρο νόσημα, ενώ με την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον φαίνεται ότι μπορεί να μεταδοθεί πολύ πιο γρήγορα. Με βάση αυτά τα στοιχεία οι ειδικοί αναμένουν ένα πολύ σκληρό κύμα τον Ιανουάριο ακόμη και στη Γαλλία όπου το ποσοστό εμβολιασμού στους άνω των 12 ετών φτάνει το 90% ». 

Τέλος, μίλησε και για την ιχνηλάτηση στην Ελλάδα λέγοντας « Πως διαθέτουμε εξαιρετικής ποιότητας εργαλεία ανάμεσά τους και τα μοντέλα υπολογισμού μέσω των λυμάτων των καθηγητών Σαρηγιάννη και Θωμαΐδη που είναι, όπως είπε, καλύτερα και από τα αντίστοιχα γαλλικά ». 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις