Breaking news

Βροχόπτωση στην Αθήνα
A

Aυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται σήμερα, Πέμπτη 7 Απρίλιου, κυρίως στα δυτικά και βόρεια της χώρας, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας και βαθμιαία αίθριος καιρός.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 17 με 20 βαθμούς. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική σήμερα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Από το απόγευμα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και το βράδυ θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη συμπρωτεύουσα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από τις προμεσημβρινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακή βελτίωση θα υπάρξει από το απόγευμα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο Παρασκευή 8 Απριλίου, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια θα γίνουν νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 22 με 24 και στα νησιά τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις