Breaking news

Covid - 19
A

Συνεδριάζει αυτή την στιγμή η επιτροπή εμβολιασμών σχετικά με την χορήγηση 4ης δόσης του εμβολίου στα άτομα άνω των 60 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή φαίνεται να δίνει το «πράσινο φως» για την χορήγησης μίας ακόμα δόσης, που μέχρι στιγμής προβλέπεται μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους.

Μάλιστα, σήμερα στις 18:00 το απόγευμα και αφού ολοκληρωθεί η έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου θα προβούν σε έκτακτες ανακοινώσεις.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι επιστήμονες είναι θετικοί προς την 4η δόση του εμβολίου παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις. 

Για παράδειγμα ήδη το Ομοσπονδιακό Πρακτορείο Φαρμάκων (FDA) των Ηνωμένων Πολιτειών αδειοδότησε την χορήγηση 2ης ενισχυτικής δόσης των εμβολίων mRNA της Pfizer ή Moderna 4 μήνες μετά την λήψη της 1ης ενισχυτικής δόσης οποιουδήποτε αδειοδοτημένου εμβολίου για COVID-19. Ωστόσο η ανακοίνωση δεν ακολουθήθηκε με ισχυρή σύσταση προς τους δικαιούχους να σπεύσουν να κάνουν την 2η ενισχυτική δόση.

Παράλληλα και η Σουηδία ανακοίνωσε χτες ότι θα ξεκινήσει την χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε όσους είναι 65 ετών και άνω.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που εγκριθεί η 4η δόση δεν αναμένεται να είναι υποχρεωτική αλλά προαιρετική.

Παράλληλα, μετά την έγκριση θα ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα για το εμβόλιο στο gov.gr ώστε όσοι επιθυμούν να μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις