Breaking news

metro_athina
A

Χωρίς Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη 6 Απριλίου λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.  

Τα σωματεία εργαζομένων σε Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Με κεντρικό σύνθημα «μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει», οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ζητούν αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους. Στην απεργία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες και δήμοι.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη, 6 Απριλίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, στην οποία μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετέχουν η ΠΝΟ και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ενώ οι οδηγοί των μπλε λεωφορείων θα στηρίξουν την απεργία με στάσεις εργασίας.

Στάσεις εργασίας στον ΟΑΣΑ

Όπως προανήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ διεκδικούν αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Να σημειωθεί ότι προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί  κινητοποιήσεις από τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επαγγελματίες εστίασης

Όμως στο δρόμο βγαίνουν την Τετάρτη και οι επαγγελματίες στον κύκλο της εστίασης, διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ άλλων, για το κύμα ακρίβειας που πλήττει τη χώρα μας και καθιστά αμφίβολο το μέλλον τους. 

Την πρωτοβουλία στηρίζει και διοργανώνει ο «Κύκλος Επαγγελματικών Εστίασης» ο οποίος δίνει «ραντεβού» στις 10.45 π.μ. στην πλατεία Κοραή (είσοδος μετρό).

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης αναφέρει: «Συνάδελφοι και φίλοι, την Τετάρτη, 6/4 στις 10.45π.μ, τα μέλη και οι φίλοι του Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης συναντιόμαστε στην πλατεία Κοραή (είσοδος μετρό) και συμμετέχουμε στην διαμαρτυρία κατά της ακρίβειας σε βασικά αγαθά και πρώτες ύλες και την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, καθώς και στην συσσώρευση υποχρεώσεων, λόγω των πολύμηνων lockdown».

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Να σημειωθεί ακόμα ότι, στην απεργία θα λάβει μέρος και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Παράλληλα, δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη 6 Απριλίου, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) έχει αποφασίσει από την προηγούμενη εβδομάδα τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις