Breaking news

apografi
A

Λήγει σήμερα, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου η τελική προθεσμία για την αυτοαπογραφή του πληθυσμού μετά και την 20ήμερη παράταση που δόθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Στατιστική Αρχή δεν πρόκειται να δώσει νέα παράταση και ετοιμάζει το «σχέδιο Β» για όσους δεν κατάφεραν να αυτοποαγραφούν ηλεκτρονικά.

Το «σχέδιο Β» δεν θα γίνει αρχικά με την γνωστή μέθοδο «πόρτα - πόρτα» αλλά μέσω αποκεντρωμένης τηλεφωνικής επικοινωνίας. Η έξαρση των κρουσμάτων δεν επιτρέπει αυτή την περίοδο να προχωρήσει η διαδικασία με φυσική παρουσία των απογραφέων και όπως όλα δείχνουν όσοι δεν προλάβουν την αυτοαπογραφή θα απογραφούν τηλεφωνικά.

Δώρο 50 συλλεκτικά νομίσματα

Με αφορμή την Απογραφή και έπειτα από πρόταση της ΕΛΣΤΑΤ, περιλήφθηκε στο νομισματικό πρόγραμμα της Χώρας μας το αργυρό συλλεκτικό νόμισμα με θέμα «Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021».

Το αργυρό αυτό νόμισμα, αποτελεί μοναδικό στο είδος του καθώς ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει δημιουργηθεί νόμισμα με θέμα την Απογραφή.

Σε ένδειξη εκτίμησης της μεγάλης συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής, θα κληρωθούν πενήντα (50) συλλεκτικά νομίσματα της «Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών» μεταξύ όσων απογραφούν ηλεκτρονικά.

Οι αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία

Για όσους τώρα επιθυμούν να απογραφούν ηλεκτρονικά μέχρι την άλλη Δευτέρα, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΛΣΤΑΤ, η Απογραφή 2021 γίνεται ως εξής:

Οι πολίτες λαμβάνουν μήνυμα με τα παρακάτω.

Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 / Ελληνική Στατιστική Αρχή

Αποδέκτης/τρια: ***** Username: *****

Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή:

Ένας Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ παραδίδει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.

Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού σας, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο TAXISnet μπορεί να επισκεφτεί την ψηφιακή πύλη www.gov.gr και να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.

Εάν χρειαστείτε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά απευθείας με τον Απογραφέα στον οποίο έχει ανατεθεί η κατοικία σας στο τηλέφωνο που εσωκλείεται στον φάκελο που σας έχει παραδοθεί ή στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή στο 211-1212032.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις