Breaking news

tsitsipas
A

Για άλλη μια φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να συζητιούνται αρνητικά σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Σε συνέντευξη τιυ στην ιστοσελίδα «First Sportz», ο Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε στο ίσο χρηματικό έπαθλο και πρότεινε οι γυναίκες να αγωνίζονται και σε αγώνες best-of-5 σετ στα Grand Slam.

Στο μείζον τουρνουά των ανδρών, ο νικητής κρίνεται στα πέντε σετ, ενώ στις γυναίκες στα τρία όπως σε όλα τα άλλα τουρνουά. Ο Τσιτσιπάς πρότεινε μέσα από τη συνέντευξη του, να υπάρξει αυτή η αλλαγή, από τη στιγμή που άντρες και γυναίκες λαμβάνουν τις ίδιες χρηματικές απολαβές.

«Δεν θέλω να είμαι προκλητικός ή τίποτα τέτοιο. Υπάρχει πάντα το θέμα του equal pay και ούτως ή άλλως οι γυναίκες παίρνουν ίσες αμοιβές για να παίξουν ματς best-of-three. Δεν γνωρίζω. Υπάρχουν επίσης πολλοί επιστήμονες και στατιστικολόγοι εκεί έξω που μου έχουν πει ότι οι γυναίκες έχουν καλύτερη αντοχή από τους άνδρες. Δεν το γνωρίζω. Μπορεί και οι γυναίκες να παίξουν 5 σετ, υποθέτω. Για τα Grand Slam, μου αρέσει το best-of-five. Από την άλλη πλευρά πιστεύω ότι θα είχαμε δει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία στους νικητές αν τα ματς ήταν best-of-three στους άνδρες».

Η αντίδραση της Πλίσκοβα

Η Καρολίνα Πλίσκοβα αντέδρασε μέσω story στον λογαριασμό της στο Instagram και...δε φάνηκε να είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με την πρόταση του αθλητή. Το άλλο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, αν και δεν έκανε η ίδια κάποια δήλωση, «μοιράστηκε» το δημοσίευμα, βάζοντας ορισμένα emojis, με τα οποία έδειξε ότι διαφωνεί με τις απόψεις του Τσιτσιπά. 

τσιτσιπας
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις