Breaking news

tourkia_synora
A

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου αναμένεται να επιστρέψουν εντός της χώρας το ζευγάρι Ελλήνων που συνελήφθη να εισέρχεται σε απαγορευμένη περιοχή της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα η ζώνη στην οποία εισήλθαν ήταν στρατιωτικά απαγορευμένη, πράγμα το οποίο αποτελεί παράπτωμα. Ωστόσο με την έρευνα που διεξήχθη, παρατηρήθηκε ότι τα κινητά και των δύο ήταν "καθαρά" χωρίς να εντοπιστεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι, όπως μετέδωσε η εφημερίδα « Έθνος ».

Από την άλλη τους επιβλήθηκε πρόστιμο το οποίο ανέρχεται σε 50.000 τουρκικές λίρες, για το παράπτωμα της εισόδου τους σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη, σύμφωνα με την Τουρκική πλευρά.

Μετά από αίτημα της δικηγόρου Σελίν Οζέρ για άρση της απαγόρευση κυκλοφορίας, το Ειρηνοδικείο της Αδριανούπολης αφαίρεσε την απαγόρευση εξόδου του ζευγαριού από τη χώρα. Στις καταθέσεις του το ζευγάρι είπε ότι το GPS τους έβγαλε στην Δοϊράνη, σε ένα χωριό της Τουρκίας.

Οι αστυνομικοί της Τουρκίας τους είδαν να μπαίνουν με ελληνικές πινακίδες στην απαγορευμένη ζώνη και τους σταμάτησαν. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, το ζευγάρι έβγαζε φωτογραφίες, κάτι που απαγορεύεται. Όταν δεν είδαν την αστυνομική ταυτότητα του άνδρα τους συνέλαβαν, καθώς δεν είχε μαζί του και διαβατήριο.

Ο αστυνομικός και η σύντροφος του είχαν επισκεφτεί την Τουρκία για τουριστικούς λόγους, πράγμα το οποίο δικαιολογεί το γεγονός ότι δεν είχε μαζί του την ταυτότητα, καθώς επαρκούσε το διαβατήριο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις