Breaking news

platia-ammos-larissa-beach
A

Η πολυμορφία που προσφέρουν οι παραλίες της Λάρισας  είναι τέτοια, ώστε να καλύπτουν κάθε γούστο. Εξάλλου ο νομός διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση ακτογραμμή της Ελλάδας, μήκους 14 χιλιομέτρων.

Από βοτσαλωτές, σε αμμουδερές, χαλικωτές, μεγάλες και μικρές, έχουν να προσφέρουν πλήθος επιλογών συνδυάζοντας μάλιστα το πράσινο του Κισσάβου με το μπλε του Αιγαίου δημιουργώντας τοπία σμαραγδιά σαν από παιδικό παραμύθι βγαλμένα. Ας κάνουμε λοιπόν μια συνοπτική περιήγηση σε κάποιες από τις παραλίες της Λάρισας.

ΛΑΡΙΣΑ

“Γνωστές” παραλίες της Λάρισας

Παραλία Νέα Μεσάγγαλα: Βρίσκεται στον παραλιακό οικισμό Μεσάγγαλα σε απόσταση 40χλμ από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη. Λίγο βορειότερα μάλιστα βρίσκεται και το Δέλτα του Πηνειού ποταμού, περιοχή σημαντικής οικολογικής σημασίας και φυσικής ομορφιάς. Η παραλία Μεσάγγαλα οργανωμένη, με επιλογές εστίασης και διαμονής, ρηχή και αμμουδερή προσφέρεται για οικογενειακές εξορμήσεις. Ιδιαίτερη πληροφορία για την παραλία αυτή της Λάρισας αποτελεί η θεραπευτική θερμοκρασία της αμμουδιάς της. Πολλοί τουρίστες μάλιστα την επισκέπτονται με σκοπό να κάνουν αμμόλουτρα, που βοηθούν στη θεραπεία των αρθρώσεων.

Παραλία Στόμιο: Δεκαπέντε μόλις λεπτά από τα Μεσάγγαλα βρίσκεται η παραλία Στόμιο. Αμμουδερή, ρηχή και ήρεμη, προσφέρεται για θαλάσσια σπορ και οργανωμένο camping για τους φυσιολάτρες.

Παραλία Βελίκα: Ένα ανορθόδοξο συνονθύλευμα άλλοτε βότσαλου και άλλοτε αμμουδιάς συνθέτει μια ακόμα από τις παραλίες της Λάρισας, τη Βελίκα. Οργανωμένη, καθαρή, ζωντανή από κόσμο και εκδηλώσεις τόσο ψυχαγωγικές όσο και αθλητικές, δεν παύει να σφύζει ζωή και να δίνει μια ευχάριστη και εύκολη καλοκαιρινή διέξοδο.

Παραλία Κόκκινο Νερό: Το όνομα οφείλεται στην ιαματική πηγή με κόκκινο νερό, που αναβλύζει στην περιοχή και έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Αυτή η παραλία της Λάρισας χωρίζεται σε δύο επιμέρους ακτές. Στη μια πλευρά υπάρχει παραλία με βότσαλο και από την άλλη παραλία με αμμουδιά, ενώ οι βραχοσπηλιές δίνουν μια ακόμη νότα πολυμορφίας και ιδιαιτερότητας. Με το Αιγαίο να απλώνεται μπροστά χαλί και τον Κίσσαβο κόσμημα στην πλάτη, το Κόκκινο Νερό αποτελεί έναν υπέροχο συνδυασμό βουνού και θάλασσας.

ΛΑΡΙΣΑ

Παράλια της Λάρισας δεν είναι μόνον ο Αγιόκαμπος, η Βελίκα, τα Μεσάγγαλα και το Στόμιο. Η τεράστια ακτογραμμή που ανήκει στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλικής πρωτεύουσας κρύβει αρκετά άγνωστα… διαμάντια που λίγοι γνωρίζουν και ακόμη λιγότεροι έχουν επισκεφθεί.

Το onlarissa.gr παρουσιάζει μερικά από αυτά…

Η μικρή «μυστική» παραλία άγριας ομορφιάς

Μόνο με οδηγίες και στοχευμένα μπορεί κανείς να μεταβεί σε αυτή την παραλία η οποία είναι η πρώτη στην ακτογραμμή προς τα Βόρεια μετά την παραλία Πλατιά Άμμος, στον δρόμο Ομόλιο – Κόκκινο νερό.

Πρόκειται για έναν μικρό κολπίσκο με βράχους και μεγάλες πέτρες που διαθέτει άγρια ομορφιά. Αποτελεί τον μικρό παράδεισο των ψαράδων με ψαροντούφεκο.

Μπορεί κάποιος να μεταβεί στο σημείο από έναν χωματόδρομο «χωμένο» μέσα στην βλάστηση και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς για να την προσεγγίσουν.

ΛΑΡΙΣΑ

Η μικρή παραλία Τσιλιγιώργος για εκλεκτικούς

Μία από τις πολλές μικρές παραλίες που «κρύβονται» στην πλούσια βλάστηση της περιοχής, ανάμεσα από την παραλία Κόκκινο Νερό και την παραλία Πλατιά Άμμος.

Η παραλία Τσιλιγιώργος «ακούγεται» δυνατά τα τελευταία χρόνια και την ανακαλύπτουν όλο και περισσότεροι Λαρισαίοι και επισκέπτες της περιοχής. Δεν είναι οργανωμένη και την προτιμούν κυρίως οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν ήσυχες στιγμές με πολύ μπάνιο και ηρεμία.

Πρόκειται για μια όμορφη παραλία με αμμουδιά, αλλά και πέτρες σε σημεία, με εύκολη πρόσβαση και άφθονα πλατάνια. Η πρόσβαση όμως γίνεται από έναν κατηφορικό χωματόδρομο και χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς.

Πολλοί την προτιμούν και για υποβρύχια κατάδυση.

ΛΑΡΙΣΑ

Πηγάδι: Το μικρό «διαμαντάκι» στις ακτές της Λάρισας

Το Πηγάδι δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό σε πολλούς Λαρισαίους, ωστόσο με την πρώτη ματιά ο επισκέπτης θα το ερωτευτεί και θα «κολλήσει» με αυτή την μικρή παραλία των 80 μέτρων που όμως κρύβει απίστευτη ομορφιά.

Είναι καλυμμένη με λεπτό βότσαλο με τα νερά να εντυπωσιάζουν καθώς είναι εξαιρετικά καθαρά, διάφανα και ήρεμα αφού επηρεάζονται μόνο από τους ανατολικούς ανέμους.

Όσο για το φυσικό περιβάλλον, ασύγκριτο, καθώς στην αμμουδιά δεσπόζουν μεγάλα πλατάνια και ελιές που κρατούν σκιά για ώρες.

Ιδιαίτερο και γραφικό και το μονοπάτι στο οποίο μπορείς κατέβεις και αφού περπατήσεις περίπου 5 λεπτά ανοίγεται μπροστά σου ένας επίγειος παράδεισος.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε οι επισκέπτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους, νερά, φαγητό, ομπρέλες θαλάσσης και ότι άλλο χρειαστεί για να περάσουν μια μαγική μέρα βουτώντας στα καθάρια νερά.

ΛΑΡΙΣΑ

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις