Breaking news

Theoklis Zaoutis
A

Για την πορεία της πανδημίας μίλησε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ για τον κορονοϊό. 

Ο κ. Ζαούτης προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στους δείκτες αξιολόγησης της πανδημίας, λέγοντας πως στο άμεσο μέλλον θα «αφήσουμε πίσω» μας τον αριθμό των κρουσμάτων, ενώ παράλληλα τόνισε πως έχουμε περάσει σε μία νέα φάση της πανδημίας.  «Σίγουρα θα φύγουμε από τον δείκτη μέτρησης αριθμού κρουσμάτων. Θα προχωρήσουμε να μετράμε τις νοσηλείες, τις διασωληνώσεις, τις ΜΕΘ και τους θανάτους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην Όμικρον 2 οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων

Όσον αφορά την αύξηση που παρατηρούμε στον αριθμό τον κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Ζαούτης επεσήμανε: «Βλέπουμε μία μικρή αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα. Αυτό οφείλεται κυρίως στην μετάλλαξη Όμικρον 2. Αυτό το στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό, αλλά μοιάζει με την αρχική μετάλλαξη όσον αφορά την νοσηρότητα. Τις τελευταίες βλέπουμε μία μικρή αύξηση και στις νοσηλείες, ωστόσο τα παγκόσμια δεδομένα είναι καθησυχαστικά. Θα είμαστε σε ένα πλατό σταθεροποίησης τις επόμενες ημέρες όσον αφορά την πανδημία».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανακοίνωση του προέδρου του ΕΟΔΥ έρχεται τη στιγμή που τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όσο και πολλοί άλλοι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως η πανδημία του κορονοϊού όχι μόνο δεν πρόκειται να τελειώσει άμεσα, αλλά προειδοποιούν πως το Πάσχα θα παρατηρηθεί η κορύφωση της πανδημίας. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις