Breaking news

κορονοιος
A

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες πολλών επιστημόνων ανά τον κόσμο προκειμένου να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα και να εξηγήσουν τον λόγο για τον οποίο κάποιοι άνθρωποι δεν προσβάλλονται καθόλου από τον νέο κορονοϊό, ή εάν προσβληθούν δεν αναπτύσσουν σοβαρή λοίμωξη.

Την ίδια ώρα, νέες μελέτες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ενισχύουν όλο και περισσότερο την υπόθεση ότι στους «άτρωτους» ή «άνοσους» μπορεί να κρύβεται το νέο υπερόπλο κατά του Covid-19.

Δηλαδή, η ανάπτυξη ενός νέου υπερ-φαρμάκου ή μιας αποτελεσματικότερης θεραπείας που δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. 

Από την αρχή της πανδημίας δεν ήταν εύκολο να πιστέψει ο κόσμος πως μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που να μην κολλούν κορονοϊό και ίσως ακόμα και σήμερα να ακούγεται περίεργο. Είναι όμως κάτι που ισχύει και δεν αμφισβητείται.

Πριν από μερικές ημέρες μία ακόμα έρευνα, που ολοκληρώθηκε από διακεκριμένους Ιταλούς επιστήμονες, ήρθε να ταράξει τα νερά.

Ερευνητές από το Ιατρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο «Humanitas» και το Νοσοκομείο «San Raffaele» του Μιλάνου ανακάλυψαν πως υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό ένα «αόρατο φράγμα» που προστατεύει από τον Covid-19 και τις παραλλαγές του, το οποίο αποτελείται από ορισμένα «φυσικά αντισώματα» που υπάρχουν στο σώμα από τη γέννησή μας. Με απλά λόγια, ένας μηχανισμός που λέει «stop» στον ιό και στις έως τώρα μεταλλάξεις του που προφανώς ή δεν τον έχουν όλοι ή δεν λειτουργεί σωστά σε όλους.

«Διαπιστώσαμε ότι ένα μόριο πρωτεΐνης που ονομάζεται Mannose Binding Lectin (MBL - λεκτίνη) αναγνωρίζει όλες τις παραλλαγές και αναστέλλει τον ιό. Η σημασία αυτού του μορίου στην πρώτη γραμμή άμυνας καταδεικνύεται από το ότι οι γενετικές παραλλαγές του MBL σχετίζονται με περισσότερο ή λιγότερο σοβαρή ασθένεια από Covid», λέει σε συνέντευξή του στο zougla.gr o επιστημονικός διευθυντής του Ιατρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου «Humanitas» στο Μιλάνο, καθηγητής Παθολογίας και ανοσολόγος, Αλμπέρτο Μαντοβάνι.

Πολλοί επιστήμονες που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια πιστεύουν πως το μυστικό των «άνοσων» ή των «άτρωτων» θα οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων αποτελεσματικότερων φαρμάκων κατά του Covid και, φυσικά, κάποια στιγμή στην ολοκληρωτική θεραπεία. Επίσης στο να ανακαλύψουν τους απαραίτητους δείκτες για τη μέτρηση της σοβαρότητας της νόσου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις