Breaking news

Εμβόλιο κορονοϊού
A

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εμβολιαστική δόση θα έχει αποτελεσματικότητα και ισχύ, αμέσως μετά την παρέλευση 3 μηνών από την δόση του εμβολίου.

Αν και είχε επισημανθεί πως η ισχύουσα σύσταση και η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων θα γίνεται έπειτα από την παρέλευση μηνών, τα νέα δεδομένα που είναι διαθέσιμα σήμερα υποστηρίζουν τόσο την ασφάλεια αλλά και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 με την παρέλευση 3 μηνών από την δεύτερη δόση, δήλωσε ο επικεφαλής της Εμβολιαστικής Στρατηγικής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Μάρκο Καβαλέρι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην εμβολιαστική εκστρατεία για τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών και δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί θέματα ασφαλείας.

Όσον αφορά  στην παραλλαγή Όμικρον δήλωσε ότι μέχρι στιγμής η πλειονότητα των κρουσμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν ήπια εκδήλωση συμπτωμάτων της νόσου.

Ακόμη πρόσθεσε πως « Τα περιστατικά παρουσιάζονται στην πλειονότητά τους ελαφρά, αλλά πρέπει να συγκεντρώσουμε περισσότερα στοιχεία για να προσδιορίσουμε εάν το φάσμα της σοβαρότητας της νόσου που προκαλεί η Όμικρον είναι διαφορετικό από το φάσμα των άλλων παραλλαγών που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα ».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις