Breaking news

Εργασία
A

Μέχρι σήμερα, Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 στις 11:00 το πρωί έχουν προθεσμία οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα «ανοίξει» άμεσα 25.000 νέες θέσεις εργασίας σε Δήμους και Περιφέρειες όλης της χώρας.

Οι άνεργοι που θα επιλεγούν θα απασχοληθούν με σύμβαση ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών, σε διάφορους φορείς του Δημοσίου με μισθό όσο ο κατώτατος που αυτή την στιγμή διαμορφώνεται στα 663 ευρώ. Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και θεωρητική κατάρτιση έως 150 ωρών, το οποίο οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

Αυτές είναι οι 167 ειδικότητες που ζητούνται στην κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ

Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr, έως και σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου και ώρα 11:00. (πατήστε ΕΔΩ).

Οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν ο “Εργασία και Ασφάλιση”- “Αποζημιώσεις και Παροχές” - “Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα”. Στη συνέχεια πρέπει να επιλέξουν “Είσοδος στην Υπηρεσία” και “Είσοδος στο Σύστημα” καταχωρώντας τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ. 

Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Ποιοι άνεργοι μένουν εκτός

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ και την προκήρυξη του προγράμματος στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα δημιουργήσει 25.000 νέες θέσεις εργασίας δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι ωφελούμενοι που συμμετείχαν στις υπ’ αρ. 9/2017, 16/2017, 4/2018, 8/2018, 10/2018, 3/2019 και 4/2020 Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις