Breaking news

μεται
A

Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί στον Πύργο η δίκη για τη δολοφονία του Μάριου Μετάι, στην Πάτρα, που σημειώθκε στον Κόμβο Κουρτέση, το περασμένο έτος.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο δικηγόρος Χρήστος Τσόλκας που έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των κατηγορουμένων, «ο κατηγορούμενος για δολοφονία υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε άμυνα ενώ ο κατηγορούμενος για συνέργεια υποστηρίζει ότι είναι αθώος. Αυτοί οι ισχυρισμοί επιβεβαιώνονται μέσα από την ακροαματική διαδικασία.  Προέκυψε ότι το θύμα και η παρέα του επιτέθηκαν ένοπλοι στους κατηγορούμενους ενώ η επίθεση ήταν αιφνιδιαστική, βίαιη και συνεχόμενη. Οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν τρεις φορές να διαφύγουν χωρίς να αντιδράσουν, δυστυχώς όμως η επίθεση συνεχιζόταν. Ένας εκ των κατηγορούμενων έχει 15 χτυπήματα από κατσαβίδια σε όλο του το σώμα ενώ τα κατσαβίδια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την αστυνομία. Υπάρχουν λοιπόν στοιχεία που συνηγορούν στον ισχυρισμό περί αμύνης του κατηγορούμενου. Περιμένουμε την ανάλογη απόφαση από το δικαστήριο».

«Αυτό που προσπαθεί να κάνει η άλλη πλευρά είναι να συμψηφίσει το αίμα του νεκρού με κάποια χτυπήματα που πράγματι έγιναν αλλά στο τέλος του επεισοδίου. Το κατσαβίδι που χρησιμοποίησε ο θανών το βρήκε στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, οι κατηγορούμενοι είχαν μαζί τους πολυβόλο όπλο» αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο δικηγόρος Περικλής Πασχάκης που εκπροσωπεί την οικογένεια του Μάριου Μετάι.

Και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για ένα άγριο έγκλημα που έγινε έξι το απόγευμα σε κεντρικό σημείο της Πάτρας, μπροστά σε περαστικούς. Από θαύμα δε θρηνήσαμε και κάποιο άλλο θύμα γιατί υπήρξαν σφαίρες που εκσφενδονίστηκαν σε μπαλκόνια. Προκύπτει ότι οι δράστες αναζητούσαν τον Μάριο και τον αδελφό του στο Ζαβλάνι  και μάλιστα ήταν οπλισμένοι. Άρα υπήρχε η πρόθεση να κάνουν κακό. Με την απόφαση του το δικαστήριο θα πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ΄όλα και είναι αδιαπραγμάτευτη».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις