Breaking news

ΓΟΝΕΙΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΣ
A

Το πανάκι που είχε βρεθεί με αίμα πάνω του, στην κούνια δίπλα στη νεκρή Ίριδα, έχει απασχολήσει τελευταία το ενδιαφέρον των ερευνητών. Η μητέρα καλείται τώρα να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που την οδήγησαν να ζητήσει πίσω το συγκεκριμένο αντικείμενο. Θυμίζουμε ότι και τα τρία κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα πέθαναν, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, μέσα σε τρία χρόνια.


Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η μητέρα των τριών παιδιών ανέφερε ότι πρόκειται για ένα μικρό πανάκι, λίγο πιο μικρό από τη σαλιάρα, σαν αυτό που χρησιμοποιούν όλες οι μαμάδες όταν θηλάζουν ή ταΐζουν τα μωρά τους.

Ο λόγος που το ζήτησε πίσω είναι επειδή ήθελε όπως είπε «να διατηρήσει ζωντανή την ανάμνηση της Ίριδας».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, στο δωμάτιο των παιδιών στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, υπάρχουν άθικτα όλα τα πράγματα της Τζωρτζίνας, τα ρούχα της, τα παιχνίδια της μέχρι και το μηχάνημα στο οποίο ήταν συνδεδεμένο το παιδί.

Ιατροδικαστής για το σενάριο ασφυξίας: «Μπορεί να μην αφήσει σημάδια»


Σε ανάρτησή του στο Facebook , ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η ασφυξία να είναι αιτία θανάτου σε κάποιο από τα τρία παιδιά της οικογένειας. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο επιστήμονας αναφέρεται σε αυτό το σενάριο, αφού για ασφυξία είχε μιλήσει και την Τρίτη, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις. 

Στη νέα του ανάρτηση ο κ. Λέων σημειώνει επικαλούμενος τη βιβλιογραφία της ιατροδικαστικής για περιπτώσεις παιδιών ότι «το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια».

«Τυχερός λοιπόν θα είναι ο συνάδελφος σε αυτά τα περιστατικά αν βρει έστω μια μικρή «λύση βλεννογόνου» ή κάποιες μικροεκδορές. Οπότε πολύ βασικό το να στείλουμε ιστοτεμάχια στον Παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο» προσθέτει ο ιατροδικαστής.


Στην ανάρτησή του, μάλιστα, σχολίασε τα ευρήματα που έχουν έρθει στη δημοσιότητα σχετικά με τα παιδιά, λέγοντας ότι «τέλος αυτό που διαβάζω σε μια παθολογοανατομική έκθεση, στον εγκέφαλο, «αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας» νομίζω είναι κατανοητό ακόμα και χωρίς λεξικό».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις