Breaking news

24 ώρες ΜΜΜ στην Αθήνα: Πρεμιέρα για τη νέα πιλοτική λειτουργία το Σάββατο
A

Λίγες ημέρες απέμειναν για τη δοκιμαστική 24ωρη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, το Σάββατο 5 Ιουλίου.

Μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ θα κυκλοφορούν αδιάκοπα επί ένα 24ωρο, στο πλαίσιο πιλοτικής εφαρμογής που στοχεύει στην ενίσχυση της νυχτερινής μετακίνησης στην πόλη.

Η πρωτοβουλία, που αποτελεί μέρος του σχεδίου αναβάθμισης των συγκοινωνιών, όπως είχε ανακοινώσει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ενδέχεται να εφαρμοστεί μόνιμα κάθε Σάββατο από τον Σεπτέμβριο, εφόσον η δοκιμή αποδειχθεί επιτυχημένη.

Σε τηλεοπτική εκπομπή βρέθηκε ο κος Κυρανάκης δηλώνοντας ότι: «Το Σάββατο ξεκινά η δοκιμαστική 24ωρη λειτουργία του Μετρό. Ευχαριστώ τους εργαζόμενους που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Οι γονείς έχουν τεράστιο άγχος για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών τους. Θα επιβραβεύσουμε το προσωπικό που ανταποκρίνεται σε αυτήν την πρόκληση».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι έχουν ήδη προηγηθεί δύο δοκιμαστικά Σάββατα χωρίς επιβάτες, με σκοπό τον τεχνικό έλεγχο της λειτουργίας.

Στις 5 Ιουλίου, θα γίνει η πρώτη πλήρης δοκιμή με επιβατικό κοινό και παρουσία αστυνομίας, ενώ αν όλα κυλήσουν ομαλά, η καθιέρωση της 24ωρης λειτουργίας τα Σάββατα θα ξεκινήσει από Σεπτέμβριο», κατέληξε.

Μετρό: «Θα ενισχυθεί ο στόλος» - Αύξηση στη συχνότητα των δρομολογίων

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι μόνο 32 από τους 52 συρμούς του Μετρό διαθέτουν κλιματισμό.

Οι υπόλοιποι 20 συρμοί θα αποσυρθούν, ώστε να ενισχυθεί ο στόλος με νέες μονάδες, αυξάνοντας και τη συχνότητα των δρομολογίων.

«Τον Ιούλιο θα κατατεθούν οι σχετικές προτάσεις και το φθινόπωρο θα προχωρήσουμε σε κατάθεση στην Κομισιόν για χρηματοδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις