Breaking news

εμβόλιο, εμβολιασμός, ιατρός, νοσοκόμα, εμβολιαζόμενος, νοσοκομείο, ιατρείο,
A

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δίνει το πράσινο φως να γίνονται επεμβάσεις τα απογεύματα στα δημόσια νοσοκομεία αλλά το πλήρες κόστος θα καλύπτεται από τους ασθενείς.

Ειδικότερα με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας οι ασθενείς που θα επιλέξουν να χειρουργηθούν στο ΕΣΥ θα καταβάλουν καταρχάς ένα ποσό για τη χειρουργική διαδικασία και τη νοσηλεία. Το πόσο θα σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας θα είναι ίσο με το Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο (ΚΕΝ) που καλύπτει σήμερα ο ΕΟΠΥΥ.

Εκτός όμως από το κόστος για τη χειρουργική διαδικασία και τη νοσηλεία ο ασθενής θα πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του ξεχωριστά και τον χειρουργό που θα αναλάβει τη επέμβασή του. 

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που προωθούνται, από το βασικό ποσό που θα καταβάλει ο ασθενής, το 70% θα πηγαίνει στο νοσοκομείο και το 30% για έξτρα αμοιβές του νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Εάν λοιπόν πληρώσουν θα μπορούν να επιλέξουν τον γιατρό που επιθυμούν χωρίς αναμονή όπως γίνεται τις πρωινές ώρες, ενώ ταυτόχρονα το προσωπικό θα μπορεί να εξασφαλίσει ένα επιπλέον εισόδημα.

Με λίγα λόγια η ιδιωτικοποίηση εισβάλλει στα δημόσια νοσοκομεία όχι από τα παράθυρα αλλά κανονικά από την πόρτα.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις