CLOSE

Breaking news

paraliaki
A

Μεγάλες αλλαγές στο οδικό δίκτυο των Νοτιών Προαστίων φέρνουν τα έργα ανάπλασης στο Πάρκο του Ελληνικού. Η νέα εικόνα της λεωφόρου Ποσειδώνος δεν θα θυμίζει σε τίποτα την σημερινή, αφού ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την υπογειοποίηση ενός μεγάλου τμήματος της παραλιακής το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως ελεύθερος χώρος δραστηριοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του carandmotor.gr, η υπογειοποίηση θα ξεκινά από την παραλία του Αλίμου και θα τελειώνει στο ύψος της μαρίνας του Ελληνικού.

Ο σκοπός της αναδιάρθρωσης ενός από τους κεντρικότερων δρόμων των Νοτιών Προαστίων είναι διπλός.

Αρχικά, αναμένεται να δημιουργηθεί ένας νέος ελεύθερος χώρος δραστηριοτήτων που θα συνδέει το νέο πάρκο με την παραλία και τις υποδομές που διαθέτει. Ποδηλατόδρομοι και χώροι πρασίνου θα δεσπόζουν στα σημεία που σήμερα συνωστίζονται τα αυτοκίνητα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ότι στο Φαληρικό Δέλτα, πάνω από την Λεωφόρο Ποσειδώνος αναμένεται να δημιουργηθεί πάρκο

Παράλληλα, η αλλαγή αυτή αναμένεται να δώσει «ανάσα» στο οδικό δίκτυο της περιοχής και να ελαττώσει την κίνηση και την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, παράλληλα με τα έργα αναμένεται να καταργηθούν τουλάχιστον έξι φωτεινοί σηματοδότες κατά μήκος της Λεωφόρου Ποσειδώνος, τα οποία, κατά τις ώρες αιχμής δημιουργούν κυκλοφοριακό έμφραγμα.

Η εξέλιξη των έργων

Μετά την αναβάθμιση του οδικού δικτύου από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έως τη Λ. Συγγρού στο Φάληρο που είδαμε πρόσφατα, σειρά θα πάρουν οι περιοχές του Αγίου Κοσμά και του Ελληνικού, ένα τμήμα μήκους 3 χιλιομέτρων.

paraliaki

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα, κάποιος που κινείται από τον Πειραιά με κατεύθυνση τη Βούλα, εκτός του ημιυπόγειου τμήματος το Φάληρο, θα κινείται σχεδόν υπόγεια από τον Άλιμο έως σχεδόν τη Γλυφάδα.

Τέλος, να σημειώσουμε πως μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένουμε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες όσον αφορά τα τμήματα του Φλοίσβου και του τελειώματος της Λ. Αμφιθέας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις