Breaking news

gallia_korona
A

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου πως το πέμπτο κύμα που πλήττει την Γαλλία δεν έχει κορυφωθεί ακόμη, ενώ άφησε να εννοηθεί πως πιθανόν να προγραμματιστεί και 4η δόση του εμβολίου.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως « Η κορύφωση ξεκάθαρα δεν είναι πίσω μας, η πανδημία συνεχίζει να κερδίζει έδαφος» προσθέτοντας ότι ο ρυθμός της αύξησης στα ημερήσια νέα κρούσματα φαίνεται κάπως να επιβραδύνεται » μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ακόμη πρόσθεσε πως « Εξαπλώνεται γρήγορα και θα συνεχίσει να το κάνει και τις επόμενες εβδομάδες » με την Γαλλία να ανακοινώνει νέους περιορισμούς για την ανακοπή της εξάπλωσης του ιού.

Ο μέσος όρος 7 ημερών των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διαμορφώθηκε χθες σε νέο υψηλό ρεκόρ ξεπερνώντας τα 44.500 κατά αριθμό κρούσματα.

Ωστότο νωρίτερα ο κορυφαίος σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης για τον κορονοϊό Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί δήλωσε ότι η Γαλλία «θα υποφέρει και πάλι» καθώς το νέο κύμα αναμένεται να έχει αντίκτυπο σε «ένα ήδη κουρασμένο υγειονομικό σύστημα». Ακόμη συνέχισε λέγοντας πως « Προς το παρόν, υπάρχει αίτημα για ακόμα μια ενισχυτική δόση. Θα είναι αυτό αρκετό; Δεν γνωρίζω. Ίσως χρειαστούμε τέταρτη δόση ».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις