Breaking news

Προειδοποίηση Συνολάκη για σεισμό 8 Ρίχτερ στο ελληνικό τόξο
A

Ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Κώστας Συνολάκης, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τον χθεσινό μεγάλο σεισμό των 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη, που έφερε  ξανά στο προσκήνιο τις συζητήσεις για μεγαλύτερες δονήσεις στο μέλλον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.

«Εδώ και δύο δεκαετίες είναι γνωστό ότι η Κωνσταντινούπολη μπορεί να έχει ένα σεισμό 7,5 Ρίχτερ και ακόμη μεγαλύτερο» ανέφερε ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών.

Ενώ έκρουσε και το καμπανάκι του κινδύνου λέγοντας: «Αυτός ο σεισμός είναι στο πολύ γνωστό ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας το οποίο εκτείνεται στο Βόρειο Αιγαίο. Γνωρίζουμε ότι οι μεγάλοι σεισμοί αυτού του ρήγματος προχωρούν προς τα δυτικά. Έρχονται δηλαδή προς τον ελληνικό χώρο. Αυτό αφορά τους μεγάλους σεισμούς, αυτούς δηλαδή που έχουν μέγεθος πάνω από 7. Αυτός ο σεισμός με το μέγεθός του δεν νομίζω πως θα ενεργοποιήσει τεκτονικές δομές οι οποίες είναι στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να ανησυχούμε άμεσα».

Τέλος, επέμεινε στην ανησυχητική πρόβλεψη που είχε κάνει τον Μάιο 2024 και αφορούσε σεισμό μεγαλύτερο των 8 Ρίχτερ στο ελληνικό τόξο. «Οι εκτιμήσεις για τον μεγαλύτερο σεισμό που μπορεί να γίνει είναι 8 Ρίχτερ στο ελληνικό τόξο. Το πότε θα γίνει μακάρι να το ξέραμε. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε πότε θα γίνει αυτό», σημείωσε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις