Breaking news

prwto_emvolio
A

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2020, σαν σήμερα πριν από ακριβώς 1 χρόνο, η 91χρονη Μάργκαρετ Κίναν έγινε μέρος της παγκόσμιας ιστορίας, όταν εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19.

Η τότε 90χρονη γυναίκα από τη Μεγάλη Βρετανία είχε γίνει ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε επίσημα μετά τις κλινικές δοκιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο με το εμβόλιο της Pfizer - BioNTech κατά του κορονοϊού.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε στο Coventry της Αγγλίας, συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, σημαίνοντας και την εκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας.

Για την ηλικιωμένη, εκείνη η μέρα, λίγο πριν γιορτάσει τα 90α της γενέθλια, ήταν « το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να έχει » δήλωσε αμέσως μετά τον εμβολιασμό της, με την εικόνα του εμβολιασμού της να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Τι λέει σήμερα η Μάργκαρετ Κίναν

Aκριβώς έναν χρόνο μετά, η ίδια δηλώνει « Ήταν υπέροχο. Δεν μπορώ να το πιστέψω τώρα, αυτό που συνέβη τότε. Χαίρομαι τόσο πολύ που εμβολιάστηκα», ανέφερε για την επέτειο ενός έτους, στέλνοντας το δικό της μήνυμα σε οποιονδήποτε παραμένει αρνητικός ή επιφυλακτικός απέναντι στο εμβόλιο. « Μην το σκέφτεστε. Απλά κάντε το. Δεν χρειάζεται χρόνος για να κάνεις. Εγώ δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που μου συνέβη εκείνη τη μέρα γιατί ήμουν πολύ άρρωστη. Αλλά οι γιατροί με φρόντισαν. Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη. Ήταν ένας υπέροχος χρόνος ».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις