Breaking news

axepa
A

Ο Δημήτρης Τσαλικάκης, διοικητής της 4ης ΥΠΕ Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε την δυσκολία της κατάστασης η οποία επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με τον αριθμό των εισαγωγών να είναι σταθεροποιημένος σε υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα επισήμανε πως η κατάσταση είναι ασφυκτική, ενώ σε ερώτηση για τις διασωληνώσεις ασθενών εκτός ΜΕΘ, είπε πως είναι γεγονός ότι υπάρχουν και ότι στο ΑΧΕΠΑ αυτή τη στιγμή, είναι 16 ο αριθμός τέτοιων περιπτώσεων.

Ωστόσο, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ ξεκαθάρισε ότι « Οι ασθενείς δεν είναι σε ένα διάδρομο αλλά τα 9 περιστατικά από αυτά βρίσκονται σε ένα χώρο της Α’ Παθολογικής, ο οποίος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα με όλο τον εξοπλισμό, ακόμη δύο είναι οι ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται σε άλλο χώρο που έχει σχεδιαστεί καταλλήλως και άλλοι νοσηλεύονται στην Καρδιολογική ».

Αναφορικά με τις διασωληνώσεις που γίνονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ανέφερε ότι πραγματοποιούνται προσωρινά μέχρι να μεταφερθούν οι ασθενείς σε κλινική, ΜΕΘ ή όπου μπορούν να νοσηλευτούν, τονίζοντας ξανά ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα πιεστική.

Παρακάτω το βίντεο με τις δηλώσεις του:

Θ.Πλεύρης διαψεύδει τις καταγγελίες ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ:

Ο κ. Πλεύρης επισημαίνει πως « Aναφορές για κρατήσεις κλίνων ΜΕΘ ή  επιλεκτική εισαγωγή είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς» καταλήγοντας: « Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν ».

Η απάντησή του αυτή έρχεται κατόπιν της σοβαρής καταγγελίας για κλίνες ΜΕΘ στον Ερυθρό Σταυρό που παραμένουν κλειστές για VIP ασθενείς και την οποία έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝΜιχάλης Γιαννάκος

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις