Breaking news

elena akrita
A

Αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει, στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο, η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, να αναστείλει κάθε συνεργασία ή εκδήλωση με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς. 

Αυτή την φορά η Έλενα Ακρίτα σχολίασε με post στο Facebook την απόφαση, λέγοντας πως: «Όταν εσύ, εγώ κι η Μενδώνη θα έχουμε πεθάνει, ο Τσαϊκόφσκι θα ζει. Απλούστατον»

Χθες και ο καλλιτέχνης Μιθριδάτης σχολίασε την πρωτοφανή αυτή απόφαση, με ένα βίντεο στο οποίο σχολίαζε: «Η Μενδώνη είναι ικανή να πάει στη Τζοκόντα και με μαρκαδόρο, να της κάνει στέκα, από πάνω»…

Η απάντηση στον Πρετεντέρη

Νωρίτερα, μάλιστα η κα. Ακρίτα είχε κάνει ακόμα μία ανάρτηση, απαντώντας στον Κώστα Πρετεντέρη, ο οποίος έγραψε: «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι εννοούν διάφοροι μπαγλαμάδες. Ότι οι Ρώσοι θα ισοπεδώνουν το Κίεβο κι εμείς θα πηγαίνουμε στο Μέγαρο Μουσικής να δούμε την «Λίμνη των Κύκνων» σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα;»

Η απάντηση της Έλενας Ακρίτας ήταν για ακόμα μία φορά αποστομωτική: «Ναι, κύριε Πρετεντέρη. Η απάντηση είναι ‘ναι’ . 
Ναι, αυτό ακριβώς θέλουμε: την ώρα του πολέμου να βλέπουμε Μπολσόι, να ακούμε Νετρέμπκο, να χειροκροτούμε Γκέργκιεφ. Αυτή τη…δουλίτσα κάνει η Τέχνη, ξέρετε. Ενώνει τους λαούς».

«Αν και τώρα που το σκέφτομαι, όλα αυτά τα χρόνια που βλέπω μπαλέτο τις Κυριακές στην αίθουσα Νίκου Σκαλκώτα, δεν σας είδα ούτε μια φορά εκεί. Και στο Μέγαρο δεν σας συνάντησα ποτέ σε συναυλίες κλασικής μουσικής, ρεσιτάλ και γκαλά όπερας. 
Γούστα είναι αυτά θα μου πεις. Σωστό κι αυτό. Εσείς ειδικεύσετε σε άλλα είδη μουσικής. Στους μπαγλαμάδες συγκεκριμένα. Που κι εμείς τους σεβόμαστε και τους αγαπούμε. Τους μπαγλαμάδες πάντα

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις