Breaking news

αφρικανικη σκονηη
A

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα Δευτέρα, 10 Μαρτίου ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο και αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια. Στα δυτικά θα σχηματιστούν επίσης λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στο Ιόνιο. 

Η θερμοκρασία, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα φτάσει τους 18 με 21 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 22 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη νωρίς το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 με 4 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 5 και από το απόγευμα έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι έως 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο καιρός θα είναι επίσης γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθει από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα κυμαίνονται από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

«Έφοδος» αφρικανικής σκόνης από αύριο

Αύριο Τρίτη, 11 Μαρτίου στα δυτικά θα σχηματιστούν αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά.

Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Χάρτης σκόνης
Χάρτης αφρικανικής σκόνης την Τρίτη / Εθνικό Αστεροσκοπείο

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 19 με 21 και τοπικά στην Κρήτη τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Αφρικανική σκόνη και άνοδος της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Την Τετάρτη, 12 Μαρτίου στα δυτικά, τα βόρεια ηπειρωτικά και βαθμιαία στο βορειανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα βόρεια τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα ενταθούν και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα νότια, ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το μεσημέρι στα δυτικά.

Αφρικανική σκόνη και την Πέμπτη

Την Πέμπτη, 13 Μαρτίου, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη την Παρασκευή

Την Παρασκευή 14 Μαρτίου γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις