Τη Δευτέρα 10 Μαρτίου ξεκινούν οι προσωπικές συνεντεύξεις για τους υποψήφιους διοικητές νοσοκομείων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (6η ΥΠΕ).
Ήδη την Τρίτη 4 Μαρτίου οι υποψήφιοι έλαβαν τη σχετική επιστολή πρόσκλησης από το ΑΣΕΠ, ώστε να μεταβούν στο κτίριο του Συμβουλίου σε ομάδες, ανάλογα με το αρχικό του επωνύμου τους.
Οι συνεντεύξεις για την 6η ΥΠΕ θα ολοκληρωθούν στις 18 Μαρτίου.
Είναι πάντως από τους τελευταίους υποψηφίους που θα περάσουν από προσωπική συνέντευξη στον διαγωνισμό που κρατά …αισίως 14 μήνες, καθώς η διαδικασία του ΑΣΕΠ για τις περισσότερες υγειονομικές περιφέρειες έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Σε κάποιες ΥΠΕ απομένουν οι τελικές «τριάδες» των υποψηφίων με τη μεγαλύτερη μοριοδότηση να γνωστοποιηθούν ώστε από κει και πέρα να ανακοινώσει τη λίστα των επιλογών του ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Βέβαια, η όλη διαδικασία αναμένεται να καθυστερήσει περαιτέρω, καθώς το ρευστό πολιτικό σκηνικό μεταθέτει για αργότερα την ανακοίνωση των ονομάτων και τη δημοσίευση σε ΦΕΚ των διορισμών τους.
Γιατί τόση καθυστέρηση
Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, ότι οι τελικές λίστες με τους νέους διοικητές νοσοκομείων τόσο της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, όσο και της 7ης ΥΠΕ της Κρήτης είναι έτοιμες από καιρό.
Μάλιστα, έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία ελέγχου του ποινικού μητρώου αλλά και της αναγνώρισης των πτυχίων από το εξωτερικό, αλλά δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί η λίστα με τον διορισμό τους.
Οι ίδιες πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις αναταράξεις του πολιτικού σκηνικού που υπάρχει εξαιτίας της υπόθεσης των Τεμπών, η οποία προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.
Γι’ αυτό και αποφασίστηκε να μετατεθούν για λίγες ημέρες αργότερα οι διορισμοί των νέων διοικητών στο ΕΣΥ, ώστε να μην δεχθεί η ηγεσία του υπουργείου υγείας αλλά και η κυβέρνηση νέες βολές από την αντιπολίτευση.
Αξιοσημείωτο είναι πως έχουν ολοκληρωθεί και οι προσωπικές συνεντεύξεις με τους υποψηφίους της 1ης ΥΠΕ που θεωρείται η κρισιμότερη, καθώς περιλαμβάνει τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας.
Μάλιστα, έγκυρες πηγές του ethnos.gr, σημειώνουν ότι ήδη υπάρχει η λίστα με όσους θα διοριστούν, παρότι δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί οι τελικές «τριάδες». Ωστόσο, είναι άγνωστο εάν θα ανακοινωθούν από τον Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς το όνομά του φημολογείται ότι θα είναι ανάμεσα σε αυτά που θα αλλάξουν υπουργείο στον επικείμενο ανασχηματισμό.
Διαβάστε ακόμη στο ethnos.gr