Breaking news

Καιρός Αθήνα
A

Ανεβαίνει από σήμερα η θερμοκρασία και η χώρα μας υποδέχεται σιγά σιγά την άνοιξη με ισχυρούς άνεμους όμως που φτάνουν τοπικά έως και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σήμερα Τετάρτη, 5 Μαρτίου, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς το πρωί μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, τους 16 με 18 στα δυτικά και τα βόρεια και τους 17 με 19 βαθμούς στο νότιο Αιγαίο. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικός παγετός στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική σήμερα θα σχηματιστούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά το πρωί έως 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία στη συμπρωτεύουσα θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Έως 20 βαθμοί η θερμοκρασία από αύριο

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο, Πέμπτη, ο καιρός σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 16 με 18 και τοπικά στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 20 βαθμούς Κελσίου. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικός παγετός στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή, 7 Μαρτίου γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και τοπικά στα ηπειρωτικά θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Καλός ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο, 8 Μαρτίου, αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πυκνότερες θα σχηματιστούν στο Ιόνιο, τα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 5 και πρόσκαιρα το πρωί στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Νεφώσεις την Κυριακή

Την Κυριακή, 9 Μαρτίου 2025 η ΕΜΥ προβλέπει παροδικές αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνότερες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά μεταβλητοί 2 με 4 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις