Breaking news

Φούρνος μικροκυμάτων
A

Ο φούρνος μικροκυμάτων δεν είναι κατάλληλος για όλα τα τρόφιμα, καθώς ορισμένα μπορεί να προκαλέσουν εκρήξεις, να αλλοιώσουν τη σύστασή τους ή ακόμα και να γίνουν επικίνδυνα για την υγεία.

Μερικές από αυτές τις τροφές είναι οι εξής:

Ολόκληρο αυγό

Αν βάλετε ένα ολόκληρο αυγό στον φούρνο μικροκυμάτων, είτε με το τσόφλι είτε καθαρισμένο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκραγεί λόγω της πίεσης που συσσωρεύεται στο εσωτερικό του. Αυτό όχι μόνο θα δημιουργήσει χάος στη συσκευή, αλλά μπορεί να προκαλέσει και τραυματισμούς αν εκραγεί κατά τη διάρκεια του γεύματος. Αν θέλετε να ζεστάνετε το αυγό, κόψτε το πρώτα σε φέτες ή μικρά κομμάτια.

Αλλαντικά και λουκάνικα

Τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως τα αλλαντικά και τα λουκάνικα, περιέχουν συντηρητικά και λιπαρά που, όταν θερμαίνονται σε μικροκύματα, μπορεί να οδηγήσουν σε παραγωγή οξειδωμένων ενώσεων, οι οποίες συνδέονται με καρδιαγγειακά προβλήματα. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, προτιμήστε να τα ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά σε ένα τηγάνι.

Παγωμένο κρέας

Το ξεπάγωμα του κρέατος στον φούρνο μικροκυμάτων δεν είναι ιδανικό, καθώς η άνιση κατανομή της θερμότητας μπορεί να δημιουργήσει σημεία όπου αναπτύσσονται βακτήρια. Η καλύτερη μέθοδος είναι να το αφήσετε να αποψυχθεί φυσικά στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.

Καυτερές πιπεριές

Η καψαϊκίνη, η ουσία που κάνει τις πιπεριές καυτερές, εξατμίζεται όταν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες στον φούρνο μικροκυμάτων. Αυτό μπορεί να προκαλέσει έντονο ερεθισμό στα μάτια και το αναπνευστικό σύστημα, δημιουργώντας μια δυσάρεστη ατμόσφαιρα στην κουζίνα.

Κόκκινη σάλτσα

Οι σάλτσες με βάση την ντομάτα έχουν την τάση να θερμαίνονται άνισα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε εκρήξεις και πιτσιλίσματα μέσα στον φούρνο. Αν θέλετε να ξαναζεστάνετε μια σάλτσα, προτιμήστε ένα κατσαρολάκι στη χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Σταφύλια

Τα σταφύλια στον φούρνο μικροκυμάτων δεν είναι απλά μια κακή ιδέα – είναι επικίνδυνη! Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορούν να προκαλέσουν εκρήξεις ή ακόμα και μικρούς ηλεκτρικούς σπινθήρες, κάτι που μπορεί να βλάψει τη συσκευή σας.

Μητρικό γάλα

Αν και πολλές μητέρες αποθηκεύουν μητρικό γάλα στην κατάψυξη, το ζέσταμά του στα μικροκύματα δεν είναι ασφαλές. Η θερμότητα δεν κατανέμεται ομοιόμορφα, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται σημεία πολύ υψηλής θερμοκρασίας, που μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα στο μωρό. Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να τοποθετήσετε το μπουκάλι με το γάλα σε ένα μπολ με ζεστό νερό και να το ανακινήσετε πριν από τη χρήση.

Συμπέρασμα

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια εξαιρετικά πρακτική συσκευή, αλλά δεν είναι κατάλληλος για όλα τα τρόφιμα. Για να αποφύγετε ατυχήματα και αλλοιώσεις στις τροφές, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποιες τροφές δεν πρέπει να ζεσταίνονται με αυτή τη μέθοδο και επιλέξτε εναλλακτικούς τρόπους για το ζέσταμά τους.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις