Breaking news

ukrainewar
A

Η Ρωσία έχει εκτοξεύσει «περισσότερους από 480» πυραύλους «όλων των μεγεθών και λωρίδων» στην Ουκρανία από την αρχή της εισβολής της στην Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ.

Η εισβολή βρίσκεται στην όγδοη μέρα της. «Περισσότεροι από 230» από τους 480 συνολικά «προέρχονται από το εσωτερικό της Ουκρανίας», είπε ο αξιωματούχος.

«Έχουν κινητά συστήματα, τα μεταφέρουν μέσα», πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Το επόμενο μεγαλύτερο κομμάτι πυραύλων προέρχεται από τη Ρωσία, «περίπου 160 από τη Ρωσία» και περίπου 70 προέρχονται από τη Λευκορωσία και ένας πολύ μικρός αριθμός - λιγότεροι από 10 - προέρχονται από τη Μαύρη Θάλασσα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ενώ ο εναέριος χώρος πάνω από την Ουκρανία «παραμένει αμφισβητούμενος», οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι τα ουκρανικά «αεροπορικά και πυραυλικά αμυντικά συστήματα παραμένουν άθικτα» και «παραμένουν αποτελεσματικά», είπε ο αξιωματούχος.

«Συνεχίζουν να πετούν τα αεροπλάνα τους και να χρησιμοποιούν μέσα αεράμυνας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το CNN.
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις