Breaking news

Κοκοτσάκης: «Χρεοκόπησαν» τα έλαια σιλικόνης, επιστρέψαμε στο ηλεκτρικό τόξο
A

Μετά το «ναυάγιο» της θεωρίας περί ελαίων σιλικόνης τα οποία ευθύνονταν για τη μεγάλη έκρηξη που ακολούθησε μετά τη σύγκρουση των σιδηροδρομικών αμαξοστοιχιών το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, ο Βασίλης Κοκοτσάκης, τεχνικός σύμβουλος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, αμφισβητεί την εκδοχή ότι η φωτιά μετά τη σύγκρουση των τρένων προκλήθηκε από ηλεκτρικό τόξο.

Όπως εξηγεί, ένα πραγματικό ηλεκτρικό τόξο από την τάση των 25.000 volt θα συνοδευόταν από εκτυφλωτική λάμψη, ισχυρό ωστικό κύμα, εκτίναξη αντικειμένων με ταχύτητες έως 1000 km/h και θερμοκρασία 19.000°C – τίποτα από αυτά δεν καταγράφηκε στο δυστύχημα.

Η αμφισβήτηση αυτή έρχεται τη στιγμή που καταρρίπτεται η αρχική θεωρία περί ανάφλεξης σιλικονούχων ελαίων, αφήνοντας ερωτήματα για την πραγματική αιτία της έκρηξης. «Εσείς ξέρετε αν όλα αυτά συνέβησαν» αναφέρει σε ο κ. Κοκοτσάκης, υπονοώντας ότι η έρευνα δεν έχει δώσει ακόμη ολοκληρωμένες απαντήσεις.

Όπως εξηγεί σε λεπτομερή του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, «εάν όντως είχε δημιουργηθεί ηλεκτρικό τόξο, τότε θα συνέβαιναν και τα παρακάτω:

  1. Έντονο φως. Η λάμψη αυτή θα είχε την ισχύ 1.000.000 lux.
  2. Ωστικό κύμα προς όλες τις κατευθύνσεις με την παρουσία ισχυρού κρότου σαν κανονιά 180 db περίπου. Τόσο το ωστικό κύμα όσο και ο υπερβολικός ήχος, πέραν των άλλων θα είχαν προκαλέσει και διαρρήξεις τυμπάνων αυτιών και απώλεια μνήμης λόγω διάσεισης. Επίσης το ωστικό κύμα προκαλεί εκτινάξεις μεγάλων αντικειμένων, σε μεγάλες αποστάσεις. Η ταχύτητα εκτίναξης θα πλησιάζει τα 1000 km/h
  3. Έκλυση θερμοκρασίας μέχρι 19.000 βαθμών Κελσίου στο σημείο, θερμοκρασία 4πλάσια από την θερμοκρασία επιφάνειας του Ήλιου. Η θερμοκρασία αυτή είχε προκαλέσει τοπικά την ροή όλων των μεταλλικών επιφανειών και ότι συνεπάγεται για τα έμβια όντα που θα βρεθούν στις συνθήκες αυτές.
  4. Πρόκληση πυρκαγιάς πέραν των σημείων επαφής του τόξου.
  5. Έντονη χαρακτηριστική μυρωδιά.
  6. Η ύπαρξη του ηλεκτρικού τόξου πιστοποιείται εκ των υστέρων και από την λευκή τοξική σκόνη που επικάθεται στο περιβάλλον, σκόνη η οποία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους πνεύμονες.»

Ολόκληρη η ανάρτησή του

«Ηλεκτρικό τόξο

Υγρά μετασχηματιστή

Να το πάλι το ηλεκτρικό τόξο μαζί με τα υγρά των μετασχηματιστών, που προκάλεσαν το "ατυχές γεγονός", σύμφωνα με τους ειδικούς της Hellenic Train.

Από  δημοσιογραφικό οργανισμό διακινήθηκε το σενάριο αυτό που παρουσίασε σαν αποκλειστικότητα τις πρώτες μέρες μετά το δυστύχημα και να’ το πάλι, τώρα που τα λάδια σιλικόνης, χρεωκοπήσαν.

Κατά αυτούς λοιπόν αιτία της μπάλας φωτιάς, η δημιουργία ηλεκτρικού τόξου κατά την σύγκρουση λόγω παρουσίας υπέρυψηλης τάσης ρεύματος.

Ηλεκτρικό τόξο που προκάλεσε το φαινόμενο της μπάλας φωτιάς και μετέδωσε την πυρκαγιά στα υγρά, λάδια κλπ.

Θα περιγράψω απλά τι θα συνέβαινε εάν όντως είχε δημιουργηθεί ηλεκτρικό τόξο, με το δεδομένο ότι υπήρχε τάση στους υπερκείμενους ηλεκτραγωγους αγωγούς 25.000 volt.

Κατ αρχήν για να καταλάβουμε (από την βιβλιογραφία και χωρίς να είμαι ηλεκτρολόγος), ηλεκτρικό τόξο ονομάζουμε την φωτεινή ηλεκτρική εκκένωση στον αέρα μεταξύ δύο αγωγών, χωρίς επαφή μεταξύ τους, όπως ατυχώς λέει η έκθεση δηλαδή επαφή των αγωγών λόγω της εκτροπής των τρένων.

Εάν όντως είχε δημιουργηθεί ηλεκτρικό τόξο, τότε θα συνέβαιναν και τα παρακάτω:

1.Εντονο φως. Η λάμψη αυτή θα είχε την ισχύ 1.000.000 lux.

2.Ωστικό κύμα προς όλες τις κατευθύνσεις με την παρουσία ισχυρού κρότου σαν κανονιά 180 db περίπου.

Τόσο το ωστικό κύμα όσο και ο υπερβολικός ήχος, πέραν των άλλων θα είχαν προκαλέσει και διαρρήξεις τυμπάνων αυτιών και απώλεια μνήμης λόγω διάσεισης.

Επίσης το ωστικό κύμα προκαλεί εκτινάξεις μεγάλων αντικειμένων, σε μεγάλες αποστάσεις.

Η ταχύτητα εκτίναξης θα πλησιάζει τα 1000 km/h

3. Έκλυση θερμοκρασίας μέχρι 19.000 βαθμών Κελσίου στο σημείο, θερμοκρασία 4πλάσια από την θερμοκρασία επιφάνειας του Ήλιου.

Η θερμοκρασία αυτή είχε προκαλέσει τοπικά την ροή όλων των μεταλλικών επιφανειών και ότι συνεπάγεται για τα έμβια όντα που θα βρεθούν στις συνθήκες αυτές.

4. Πρόκληση πυρκαγιάς πέραν των σημείων επαφής του τόξου.

5. Έντονη χαρακτηριστική μυρωδιά.

6. Η ύπαρξη του ηλεκτρικού τόξου πιστοποιείται εκ των υστέρων και από την λευκή τοξική σκόνη που επικάθεται στο περιβάλλον, σκόνη η οποία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους πνεύμονες.

Εσείς ξέρετε εάν όλα αυτά συνέβησαν».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις