Breaking news

Στυγερό έγκλημα στο Δαφνί: Τρόφιμος δολοφόνησε με γυαλί ασθενή - Είχε σκοτώσει ξανά στην Κέρκυρα
A

Άγριο έγκλημα σημειώθηκε σήμερα, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, τα ξημερώματα στις 04:00, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, όταν 47χρονος τρόφιμος σκότωσε μία 43χρονη γυναίκα που μόλις είχε μπει για νοσηλεία στο ψυχιατρείο.

Ο δράστης ενημέρωσε τους νοσηλευτές και εξαφανίστηκε.

Ο δράστης ξεκόλλησε από το μπάνιο, έναν -υπό κανονικές συνθήκες- «άθραυστο» καθρέφτη, τον έβαλε κάτω από την ντουζιέρα και πηδώντας πάνω, κατάφερε να τον σπάσει, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Αφού τραυμάτισε, με ένα κομμάτι του καθρέφτη, θανάσιμα, το θύμα, απείλησε, κρατώντας το ίδιο κομμάτι, έναν νοσηλευτή, που έτρεξε να δει τί γίνεται και εξαφανίστηκε.

Η αστυνομία αναζητά τον δράστη εντός και εκτός του νοσηλευτικού χώρου, ενώ αναμένεται ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψυχικά ασθενείς, που έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις και με απόφαση δικαστηρίου, μεταφέρονται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία και νοσηλεύονται, σύμφωνα με το νόμο, σε κανονικούς θαλάμους και όχι σε φρουρούμενες κτιριακές δομές.

Είχε δολοφονήσει ασθενή και στο Ψυχιατρείο Κέρκυρας

Σημειώνεται πως πρόκειται για τον ίδιο άνδρα που σκότωσε τον Αύγουστο του 2023 μια 60χρονη, στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Ο 45χρονος τότε άνδρας νοσηλεύονταν στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Κέρκυρας, είχε επιτεθεί με στιλό και άλλα αιχμηρά αντικείμενα στην 60χρονη, η οποία επίσης νοσηλεύονταν στην ίδια κλινική, τραυματίζοντάς την θανάσιμα.

Η υπόθεση της δολοφονίας είχε εκδικαστεί το Νοέμβριο στο Μικτό Ορκωτό Ηγουμενίτσας, με την απαλλαγή του κατηγορούμενου, ενώ του επιβλήθηκε θεραπευτικό μέτρο με βάση το άρθρο 69 του Ποινικού Κώδικα, που προέβλεπε την εισαγωγή του σε δημόσιο ψυχιατρικό νοσοκομείο για 5 χρόνια.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις