Breaking news

Πάτρα
A

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα τόσο των γιατρών όσο και της αστυνομίας για τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, ενώ συμπληρώνονται 40 ημέρες από τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου. Είχε προηγηθεί ο θάνατος των δύο ακόμα κοριτσιών της οικογένειας, της Ίριδας και τη Μαλένας. 

Όσον αφορά τον θάνατο της μικρής Μαλένας, μετά τα ερωτήματα αναφορικά με τα 35 λεπτά που μεσολάβησαν από την κρίση της, έως τη στιγμή που η μητέρα της κάλεσε τους γιατρούς, νέες πληροφορίες έρχονται στο «φως».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» στις 20 Μαρτίου του 2021 ο πατέρας των κοριτσιών φεύγει από το σπίτι λόγω προστριβών. Την επόμενη μέρα βρίσκεται νεκρή η Ίριδα στο δωμάτιό της.

Στις 6 Απριλίου 2021 ο πατέρας μετέβη σε δικηγορικό γραφείο, στην Πάτρα και ζητά να προχωρήσει η αίτηση διαζυγίου. Ο δικηγόρος του, την επόμενη μέρα (7 Απριλίου) επικοινωνεί με τους δικηγόρους της μητέρας και στις 8 Απριλίου του 2021 εισάγεται η Τζωρτζίνα με αναφερόμενους σπασμούς στο Καραμανδάνειο και στις 11 Απριλίου παθαίνει ανακοπή με τους γιατρούς να ισχυρίζονται πως υπήρξε καθυστερημένη ειδοποίηση.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η αίτηση του διαζυγίου δεν έγινε εγγράφως, παρά μόνο μία «κρούση».

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Οι γιατροί που συμμετείχαν στη νοσηλεία της Τζωρτζίνας, έχουν θέσει μία σειρά από ερωτήματα, που κρίνουν ότι δεν μπορούν να εξηγηθούν ιατρικά. Τα ερωτήματα αυτά καλείται να απαντήσουν οι αστυνομικές αρχές μέσω της έρευνάς τους.

Συμπτώματα

Το πρώτο ερώτημα αφορά στα συμπτώματα που ανέφερε η μητέρα ότι παρουσίασε η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021, δηλαδή νευρολογικά προβλήματα και σπασμούς. Τα συμπτώματα αυτά δεν διαπίστωσε κανείς άλλος στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Δεν είχε καρδιολογικό πρόβλημα

Το δεύτερο αφορά στην πεποίθηση των γιατρών ότι το παιδί, που πέθανε από ανακοπή, δεν είχε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα.

Απινιδωτής

Το τρίτο ερώτημα αποτελεί ο απινιδωτής που τοποθετήθηκε στην Τζωρτζίνα στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Εκεί νοσηλεύτηκε σε απλό θάλαμο, όπου και κατέληξε, με την αιτία θανάτου να παραμένει αδιευκρίνιστη. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τα αίτια του θανάτου της, ενώ ούτε ο απινιδωτής «κατάφερε» να λύσει το μυστήριο.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες 

  • Στις 20 Απριλίου 2021: Αποχωρεί ο σύζυγός από την οικογενειακή κατοικία στην Πάτρα λόγω ενδοοικογενειακών προστριβών. Υπάρχει σχετική αναφορά στην κατάθεση της αδερφής της μητέρας
  • Στις 21 Απριλίου 2021: Πεθαίνει με αιφνίδιο τρόπο η 6 μηνών Ίριδα.
  • Στις 6 Απριλίου 2021: Γίνονται συνεννοήσεις με τους δικηγόρους για την υποβολή του αιτήματος διαζυγίου στο ζευγάρι
  • 7 Απριλίου 2021: Το ζευγάρι ενημερώνει τα μέλη της οικογένειας για την υποβολή αιτήματος διαζυγίου.
  • 8 Απριλίου 2021: Η Τζωρτζίνα εισάγεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο
  • 11 Απριλίου 2021: Η Τζωρτζίνα παθαίνει ανακοπή, η οποία της προκαλεί ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη.
  • 29 Ιανουαρίου 2022: Η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στο Αγλαία Κυραικού, όπου μετά από λίγες μέρες κατέληξε στο δωμάτιο, με τον ιατροδικαστή να αποδίδει τον θάνατο της σε ανακοπή καρδιάς με αδιευκρίνιστα αίτια εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων. της
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις