Breaking news

pyrgos_piraeus2
A

Ο Πύργος του Πειραιά με τους 24 ορόφους αποτελεί το 2ο ψηλότερο κτίριο της χώρας, με συνολικό ύψος 84 μέτρων.

Παρόλες τις σκαλωσιές για την ανακατασκευή του, φωταγωγήθηκε, προκειμένου να υποδεχτεί την φετινή γιορτή των Χριστουγέννων. Το θέαμα είναι πραγματικά εξαιρετικό, ενώ κατά την διάρκεια των νυχτερινών ωρών μπορεί να διακριθεί και με το παραπάνω η εντυπωσιακή φωταγώγηση του.

Μετά από πολλές δεκαετίες εγκατάλειψης το εν λόγω κτίριο αναμένεται να αξιοποιηθεί, καθώς αποτελεί σήμα κατατεθέν για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. H συνολική επιφάνεια του έργου καταλαμβάνει τα 34.600 τ.μ. και ο αρχικός του σχεδιασμός που πραγματοποιήθηκε από τους αρχιτέκτονες Ιωάννη Βικέλα, Γεράσιμο Μολφέση και Αλέξανδρο Λοΐζο, ολοκληρώθηκε το 1975.

Αξίζει να αναφερθεί πως το εσωτερικό του δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ εκτός από τους τρεις πρώτους ορόφους. Συγκεκριμένα το 2020 ο Δήμος του Πειραιά ήρθε σε συμφωνία με κοινοπραξία επενδυτών για τη μετατροπή της υπάρχουσας δομής σε γραφεία, χώρους λιανικού εμπορίου και εστιατόρια, καθώς και για την αναβάθμιση της συνολικής πρόσοψης του κτιρίου, εξού και οι διεργασίες οι οποίες λαμβάνουν χώρα το τελευταίο χρόνο.

Ακολουθούν φωτογραφίες του φωταγωγημένου κτιρίου:

pyrgos_piraeus2
pyrgos_piraeus3
pyrgos_piraeus4
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις