Breaking news

nosokomeio
A

Εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας αναμένεται να βρεθούν περίπου 7.000 διορισμένοι υγειονομικοί που δεν θα έχουν πραγματοποιήσει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Μάλιστα, η προθεσμία που ισχύει αυτή τη στιγμή για να μπορέσουν οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή να επιστρέψουν στην εργασία τους, είναι η 31η Μαρτίου 2022.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας προωθεί νέα διάταξη, σύμφωνα με την οποία, το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού θα είναι προαπαιτούμενο για τον διορισμό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα αφορά και όσους υγειονομικούς είναι ήδη διορισμένοι σε αυτό.

Σύμφωνα με τη Real News, το υπουργείο Υγείας, έπειτα από συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, έχει έτοιμη την διάταξη για την απόλυση των υγειονομικών, που αρνούνται να εμβολιαστούν.

 

Εξάλλου την πρόθεση της κυβέρνησης για απόλυση των «αρνητών» υγειονομικών έχει προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ουκ ολίγες φορές, κάνοντας λόγο πως στην περίπτωση που κάποιος δεν αποφασίζει να εμβολιαστεί, «θέτει ο ίδιος τον εαυτό του εκτός ΕΣΥ».

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Παναγιώτης Παπανικολάου, μέλος του Δ.Σ. των γιατρών δημόσιων νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, ο οποίος, μιλώντας στον Real FM, αποκάλυψε ότι στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας, εκείνος του ξεκαθάρισε ότι η εισήγησή του στον πρωθυπουργό θα είναι η απόλυση.

 

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν περίπου 7.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που είναι διορισμένοι στο ΕΣΥ. Από αυτούς οι 3.500 βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, ενώ οι υπόλοιποι έχουν επιστρέψει στην εργασία τους με πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο όμως λήγει στους τρεις μήνες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις