Breaking news

ukraine
A

Για δεύτερη ημέρα χτυπούν οι σειρήνες του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ οι μάχες μαίνονται από το πρωί σε βόρειο προάστιο του Κιέβου, καθώς ο ρωσικός στρατός φαίνεται ότι είναι έτοιμος να εισβάλλει στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Οι πολίτες του Κιέβου είτε εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα είτε πηγαίνουν στα καταφύγια., ενώ συγκλονίζει το βίντεο που τους  δείχνει να τρέχουν προς ένα από αυτά όταν ακούν τις σειρήνες να ηχούν. Χτες τρεις σταθμοί του Μετρό λειτουργούσαν ως καταφύγια με τα βίντεο να δείχνουν τους ανθρώπους στρυμωγμένους τον ένα δίπλα στον άλλο.

Μέσω Facebook, ο ουκρανικός στρατός ξηράς έκανε λόγο για «πυραυλικές επιθέσεις» εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας και διαβεβαίωσε ότι αναχαιτίστηκαν και καταρρίφθηκαν δύο από τους πυραύλους.

Η κίνηση στο οδικό δίκτυο της Ουκρανίας διεξάγεται κανονικά, αν και όλα τα λιμάνια και ο εναέριος χώρος της χώρας είναι κλειστά, δήλωσε σήμερα ο Ποντόλιακ, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.

Λίγο νωρίτερα, ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, δήλωσε στο Reuters ότι η Ουκρανία επιθυμεί την ειρήνη και είναι έτοιμη για συνομιλίες με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης ενός ουδέτερου καθεστώτος σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ,

Οι κάτοικοι του Κιέβου βρίσκουν καταφύγιο στο μετρό 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις