Breaking news

Glühwein: Πώς να φτιάξετε το πιο ζεστό και αρωματικό κρασί των Χριστουγέννων
A

Το Glühwein, το διάσημο ζεστό κρασί των Χριστουγέννων, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά στις κρύες μέρες του χειμώνα. Με ρίζες στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, το ζεστό και αρωματικό αυτό ρόφημα, χάρη στα μπαχαρικά, συνοδεύει ιδανικά τις γιορτινές στιγμές, προσφέροντας ζεστασιά και αίσθηση θαλπωρής.

Είναι εύκολο στην προετοιμασία και ιδανικό για να μοιραστεί με καλή παρέα.

Τα υλικά

  • 1 λίτρο κόκκινο κρασί
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 στικ κανέλα
  • 1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 100 γρ. τζίντζερ
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 250 γρ. μέλι
  • 50 γρ. κονιάκ

Το μυστικό

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε και χρησιμοποιήσετε ένα καλό και ακριβό κόκκινο κρασί για το Glühwein, καθώς στη συνταγή «χαλάμε» το κρασί και το «φτιάχνουμε» ξανά πιο γευστικό.

Η διαδικασία

  • Σε μια κατσαρόλα που καίει βάζουμε ένα λίτρο κόκκινο κρασί και μετά προσθέτουμε τα αρωματικά.
  • Κόβουμε ένα πορτοκάλι σε φέτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα, μετά δύο στικ κανέλας, ένα κουταλάκι του γλυκού κακουλέ θρυμματισμένο, 2 κομματάκια γλυκάνισο, ένα κλωνάρι δεντρολίβανο.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα και μετά καθορίζουμε την γλυκύτητα – κάποιοι βάζουν ζάχαρη, στη συγκεκριμένη περίπτωση προσθέσαμε μέλι.
  • Για μια πιο spicy γεύση προσθέτουμε λίγο τζίντζερ και ανακατεύουμε.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι μόλις βράσει.
  • Σε ένα ποτήρι βάζουμε ένα ξυλάκι κανέλας, λίγο ρόδι, λίγο δεντρολίβανο και προσθέτουμε το κρασί.
  • Στο τέλος βάζουμε και λίγο κονιάκ για να δυναμώσουμε την ένταση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η γεύση του κρασιού θα σας αποζημιώσει και θα δώσει άλλη νότα στις γιορτές και στα χριστουγεννιάτικα μαζέματα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις