Breaking news

loukasenko
A

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία στο Μινσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, μετά την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στα ουκρανικά εδάφη.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ο στρατός της χώρας του, η οποία είναι σύμμαχος της Μόσχας, δεν μετέχει στην εισβολή στην Ουκρανία, ενώ σύμφωνα με το Κίεβο η Ρωσία χρησιμοποιεί το λευκορωσικό έδαφος για την εισβολή της.

Πάντως, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belta, ο Λουκασένκο είπε πως στρατεύματα από τη χώρα του μπορούν να λάβουν μέρος στη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας αν χρειαστεί.

Σε πλήρη εξέλιξη η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα η ευρείας κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έπειτα από τι διάγγελμα του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν στις 5:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), με το οποίο ενέκρινε τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης στη χώρα.

Σειρήνες πολέμου ακούγονται από το πρωί σε ολόκληρη την Ουκρανία, ενώ ισχυρές εκρήξεις σημειώνονται σε Κίεβο, Οδησσό (νότια) και σε πολλές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε σήμερα τους συμπολίτες του να «μην πανικοβάλλονται» καθώς άρχισε ρωσική επίθεση και τους υποσχέθηκε τη «νίκη», γνωστοποιώντας ταυτόχρονα πως επέβαλε στρατιωτικό νόμο σε όλη την επικράτεια.

Το Κίεβο κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «δράσει αμέσως», να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισβολή εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρία μέτωπα, ενώ σύμφωνα με σύμβουλο του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων υπάρχουν τουλάχιστον 8 νεκροί από τους βομβαρδισμούς.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις