Breaking news

Απεργία ΠΝΟ
A

Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και πολλά, που δεν έχουν αεροπορική σύνδεση, παραμένουν αποκλεισμένα. Οι ναυτεργάτες έχουν προκηρύξει δύο συνεχόμενες 48αρες απεργίες ενώ κάνουν λόγο για προοπτική κλιμάκωσης.

Σήμερα, στις 09:30 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη, στην οποία θα κριθεί και το μέλλον της απεργία. 

Στις 10:00 το πρωί οι ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο πλοίο Έλυρος, στον Άγιο Διονύσιο.

Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη της απεργίας, καθώς ακολουθεί και το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Κατά την διάρκεια της τελευταίας Συνεδρίασης, η Διοίκηση της ΠΝΟ έλαβε υπόψη την προκλητική και αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας για ανανέωση και υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2025, όχι μόνο για το ύψος του ποσοστού αύξησης, αλλά και για μια σειρά πολύ σοβαρών προβλημάτων όπως: οι απλήρωτες υπερωρίες, τα εξπρές δρομολόγια και οι διανυκτερεύσεις των μελών του πληρώματος αλλά και μια σειρά κλαδικών προβλημάτων.

Η Διοίκηση έλαβε επίσης υπόψη την μη θετική ανταπόκριση από πλευράς υπουργείου να βρεθεί άμεση λύση στο απαράδεκτο καθεστώς που έχει επιβληθεί με  την κατάργηση του 4μηνου της δρομολόγησης Ε/Γ-Ο/Γ ταχυπλόων με επιβολή 7μηνης δρομολόγησης, αυστηρή τήρηση του 10ωρου απασχόλησης του πληρώματος στα ταχύπλοα, αλλά και το εξευτελιστικό καθεστώς που ισχύει στις προϋποθέσεις της χορήγησης επιδόματος ανεργίας στους Ναυτεργάτες, καθιστώντας το απαγορευτικό αλλά κι όσοι το δικαιούνται να παίρνουν μηνιαίως τα ψίχουλα των 350 ευρώ.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ, ομόφωνη ήταν η άποψη ότι από πλευράς του υπουργείου και των Υπηρεσιών του για όλα τα παραπάνω καίρια ζητήματα τηρείται μια μεροληπτική στάση υπέρ της εφοπλιστικής πλευράς και κατά πολλές φορές νομοθετημένων και θεσμοθετημένων δικαιωμάτων των Ναυτεργατών.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις